Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Top političari prebacivali milijune'

Osterreich:' Ima li Sanader Hypo milijune?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski top političari navodno su prebacivali novac preko Hypo banke u Lihtenšajn, izvještava austrijski list Osterreich.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pokupio novac u Trstu Žužul preuzimao novac za Sanadera? Slika nije dostupna Suđenje Kultereru Počinje proces za Hypo: Gdje su nestale milijarde eura?

U opisu transkacija u tom listu spominju i ime bivšeg premijera te se pitaju 'Ima li Sanader Hypo-ve milijune?'. Navode kako je informaciju o navodnom prebacivanju novca hrvatskih top političara ljetos policiji rekao jedan od bivših djelatnika Hypo banke.

>> Ne protivi se izručenju, novo saslušanje za 14 dana

O samom tijeku transakcija u Osterreichu navode kako se određena osoba u pratnji jednog od top menadžera Hypa ukrcala u privatni zarkoplov u Hrvatskoj te da se i daljnji prijevoz odvijao zrakoplovom, a odredište je bio Lihtenšajn. Jedna od poslovnica u Vaduzu je vodila brigu o daljnjem transfer tog novca, piše Osterreich.

List spominje i kako je optuženi Wolfgang Kulterer, prvi čovjek Hypo banke, nedavno morao istražiteljima objašnjavati milijunske transfere novca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene