Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekao da se vraćao u Zagreb

Sanader odbacio optužbe, novo saslušanje za 14 dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Werner Supann je rekao da je Ivo Sanader odacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele otići po iskaz USKOK ide u Salzburg ispitati Sanadera Slika nije dostupna Tužiteljstvo otkrilo Sanadera brine odnos hrvatskih vlasti prema njegovoj obitelji

Odvjetnik Suppan je za austrijsku novinsku agenciju APA-u kazao da je Ivo Sanader pred sucem rekao da nije bio u bijegu te da je prilikom uhićenja bio na povratku u Zagreb, te da se htio predati već na hrvatskoj granici kako se dogovorio s hrvatskim istražiteljima, ali da ga je preduhitrila austrijska policija.

Suppan je kazao da se nije govorio o pojednostavljenom procesu izručenja, budući da je po austrijskom zakonu to moguće na drugom saslušanju za 14 dana. Prema Sanaderu se u pritvoru dobro postupa i 'on se na ništa ne žali', dodao je njegov odvjetnik.

Još uvijek se nije govorio o detaljima, nastavio je Suppan. Bečki odvjetnik smatra 'praktički nemogućim' da bi Sanader bio izručen Hrvatskoj prije drugog saslušanja za 14 dana.

Ishod se tako neće znati u idućih deset do 15 dana. Potpredsjednik suda Philip Bauer nam je potvrdio da je Sanader u pratnji odvjetnika danas ispitan između 10 i 12 sati. Ništa se neće dogoditi više dok ne dođe sva dokumentacija iz Hrvatske, a ona bi trebala stići sutra.

>> Sanaderov odvjetnik: Želi se što prije vratiti da sve raščisti

>> Miroslav Sanader: Zaustavili su nas na kućicama prema Hrvatskoj

Tužiteljstvo u Salzburgu još uvijek čeka dokumente iz Hrvatske, javlja APA i dodaje da je glasnogovornica tužiteljstva Barbara Feichtinger kazala je da se očekuje da će dokumenti stići u Salzburg najkasnije do utorka. Očekuje se da će austrijsko tužiteljstvo u utorak održati konferenciju za novinare o ovom slučaju.

Odvjetnik je za APA-u rekao da je Sanader samouvjeren i dobrog raspoloženja te da je na saslušanju bio 'čvrst i fokusiran'.

Odvjetnik Suppan nije izašao pred novinare koji su čekali ispred suda u Salzburgu nego je misteriozno izašao na sporedni izlaz te se novinari pitaju čemu to kada je jučer obećao da će se pojaviti pred njima.

Identitet suca koji je ispitao Sanadera se taji kako bi izbjegli medijski pritisak na njega jer svi austrijski i hrvatski novinari stalno zovu da pitaju tko je sudac koji je ispitao Ivu Sanadera.

Odvjetnik Suppan još jučer je izjavio kako se Sanader neće protiviti izručenju te kako jedva čeka da se vrati u Zagreb kako bi raščistio sve stvari.

Sanaderu u posjet nije došao nitko od obitelji, a nema ni naznaka da će do toga doći.

Brat Miroslav za Novu TV rekao da su bili na putu za Zagreb

Ivo Sanader želio se vratiti u Hrvatsku i predati se vlastima, kazao je Sanaderov mlađi brat Miroslav za Novu TV.

'Mene je brat zamolio da ga vozim i mi smo krenuli prema Hrvatskoj. Austrijska policija nas je zaustavila na naplatnim kućicama kod mjesta St.Michael, na naplatnim kućicama u pravcu Hrvatske. On i ja smo bili sami u autu', rekao je Miroslav Sanader za Novu TV. Mlađi brat bivšeg hrvatskog premijera već dvije godine živi u blizini Innsbrucka.

Na pitanje je li posjetio brata u pritvoru, Miroslav je samo kratko rekao kako 'to prije vikenda nije bilo moguće'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene