Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Poraženi su

Ostavke u omiškom HDZ-u: Odlaze zbog loših rezultata na izborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Škaričić i Mijo Mimica i službeno su podnijeli ostavke na svoje dužnosti predsjednika Gradskog odbora HDZ-a i dopredsjednik GO-a.

Dosadašnji predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Omiša Ivan Škaričić i dopredsjednik GO-a Mijo Mimica u srijedu navečer i službeno su podnijeli ostavke na te dužnosti zbog loših rezultata na prijevremenim lokalnim izborima na kojima je neovisni kandidat grupe birača Ivan Kovačić ponovno izabran za gradonačelnika pobjedivši uvjerljivo protutakndidata Mimicu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković Euforija u HDZ-u Plenković otkrio jesu li već počeli pregovori

'Na večerašnjem sastanku omiškog HDZ-a kolega Mimica i ja podnijeli smo ostavke, a tako smo postupili samonicijativno pošto smo svjesni da zbog loših izbornih rezultata na prijevremenim lokalnim izborima moramo snositi konzekvence. Nije bilo nikakvih pritisaka s viših stranačkih razina da podnesemo ostavku', rekao je večeras Škaričić.

Prije dvije godine je bio hit, a nakon nedjeljnih izbora je nikad jači

Po Škaričićevim riječima Gradski odbor omiškog HDZ-a je njegovu i Mimičinu ostavku primio k znanju, a nakon toga odluka o ostavci proslijeđena je i županijskom splitsko-dalmatinskom HDZ-u kako bi se pokrenula procedura izbora novog predsjednika omiškog HDZ-a i njegovog zamjenika.

Na lokalnim prijevremenim izborima u Omišu 8. ožujka ove godine, održanim zbog neusvajanja gradskog proračuna za 2015. godinu, neovisni kandidat liste Grupe birača Ivan Kovačić osvojio je gotovo 60 posto glasova, a kandidat HDZ-a za tu dužnost Mijo Mimica dobio je povjerenje 31,6 posto glasača izašlih na izbore.

Za neke je ovo bio pravi debakl - 'Za 14 dana imat ćemo rezultat generalne probe'

U utrci za novi saziv 17-očlanog Gradskog vijeća Omiša nevisona lista Ivana Kovačića na prijevremenim izborima osvojila je devet vijećničkih mandata i sada ima natoplovičnu većinu, dok je lista HDZ-ove koalicije koje je nositelj bio Mijo Mimica osvojila šest vijećničkih mandata.

Na redovitim lokalnim izborima 2013. godine lista Grupe birača Ivana Kovačića osvojila je tri vijećnička mandata, a HDZ- je tada osvojio 9 mandata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene