Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokazali su da ga žele

Prije dvije godine je bio hit, a nakon nedjeljnih izbora je nikad jači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni Ivan Kovačić osvojio je duplo više glasova od HDZ-ova kandidata.

Omiški gradonačelnik Ivan Kovačić nakon nedjeljnih izbora nikad jači. Bio je prije dvije godine hit kao nezavisni kandidat koji je pobijedio HDZ, a sada je čini se i jedini pravi pobjednik nedjeljnih izbora.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu"

Omiš više definitivno nije čvrsta stijena HDZ -a. Pobjednik je nezavisni Ivan Kovačić. Omišani su mu dali 60 posto svojih glasova, HDZ-u upola manje, 30 posto. Izabrali su Kovačića i 2013., a sada su potvrdili da ga i dalje žele za gradonačelnika. 

'U malim sredinama čak i stranke nisu toliko bitne. Bitni su ljudi, pogotovo ljudi koji rješavaju njihove komunalne probleme', rekao nam je omiški gradonačelnik.

Za neke je ovo bio pravi debakl - 'Za 14 dana imat ćemo rezultat generalne probe'

Omiški gradonačelnik Kovačić opet je pobijedio i još je jači nego prije. HDZ ga je uspio srušiti na proračunu, ali da su znali koliko će ga Omišana podržati vjerojatno se ne bi upuštali u nove izbore.

Kovačić je na vlast izabran i prije dvije godine. Do tada, Gradom Omišem 18 godina je vladao HDZ i gradonačelnik Ivan Škaričić. HDZ se nadao da će sada na izvanrednim izborima opet doći na vlast. Ali prevarili su se. Kovačić je imao dva vijećnika, sada ih ima čak 9, a HDZ 6.

'Treba čestitati i priznati poraz. Poštujemo volju birača', rekao nam je HDZ-ov Mijo Mimica.

Nakupilo se nezadovoljstva prema dugogodišnjoj HDZ-ovoj vlasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene