456949
456949
456949
456949
456949

OSTALI BEZ POTICAJA - 5000 poljoprivrednika nije poštovalo pravila igre

  • , 14.11.2016., 11:18
  • Autor:
  • komentara

Gotovo 5 tisuća poljoprivrednika nije poštovalo pravila igre pa su dobili manji poticaj ili su bez njega ostali.

 
 
 
 
Što su utvrdile kontrole poticaja? (Video: Dnevnik Nove TV)
Što su utvrdile kontrole poticaja? (Video: Dnevnik Nove TV)

U samo godinu dana, isplaćeno je oko 4 milijarde kuna, a poljoprivrednici kažu kako su kontrole redovite. Gleda se sve, od zasijanih kultura do markica na životinjama za koje se poticaj traži.

Nisu radili prema pravilima i to gotovo 5 tisuća poljoprivrednika. Utvrdila je to kontrola i smanjila im poticaj. U godinu dana poticaji su isplaćeni 99.450 poljoprivrednika. Kod 4875 nađene su greške.

Razlozi variraju - neoznačavanja životinja, nepoštivanje ekoloških uvjeta i neobrađenog zemljišta.

No kontrole su, priznaju svi, redovite.

Od studenog 2015. do studenog 2016. isplaćeno je 2,5 milijardi kuna iz EU-a, te 1,4 milijarde kuna iz hrvatskog proračuna.

Što država daje, kažu poljoprivrednici, treba i nadzirati. Srećom za proračun štete nema, jer se sve sankcionira prije isplate.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se