Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepovoljne biometeorološke prilike

Osjetljivi ste? A južina se nastavlja...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proljetne temperature na pragu zime mnogima zadaju glavobolje!

Previše stupnjeva na temometru, gužva u liječničkim ordinacijama. Osjetljivi smo na sve. Južni vjetar, čini se, odgovara samo jedriličarima. 'Jako mi smeta. Budem sva izvan sebe i ne paše mi vjetar nikako', rekla je jedna gospođa. Čudotvorne tablete protiv vremenskih prilika, točnije neprilika, nema. Ipak, možemo ih ublažiti.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg!

'Ono što uvijek može biti od pomoći su šetnje na otvorenome da se barem fizički izmori organizam', rekao je Leonardo Bressan, liječnik obiteljske medicine. A mnogi su se danas odlučili upravo to i činiti.

'Hodam, šetam, bicikl vozim...', kazali su nam oni koji su dan proveli u prirodi. 'U formi sam, zdravo živim, i upravo u kontaktu s prirodom ja mislim da crpim tu energiju', stav je onih koji su poslušali savjete liječnika.

Tijekom ovakvoga vremena valjalo bi pripaziti i na prehranu. 'Ne jesti kalorijski prezahtjevnu hranu dok ne stignu pravi vremenski uvjeti kad će i naš organizam moći izgarati takve kalorije', kaže dr. Bressan.

Oni sretnici kojima južina ne smeta danas su pak uživali. Takav je stav i više nego dobro došao, jer s južinom ćemo se morati nositi barem još nekoliko dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene