Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordni vodostaji

Operativne snage u visokoj pripravnosti: "Što se tiče grada Osijeka, očekujemo vrlo visok vodostaj Drave"

Aktualno Galerija Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 5 Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 5 Foto: DNEVNIK.hr Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 4 Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 3 Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 2 Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr +9 Visoki stupanj pripravnosti u Osječko-baranjskoj županiji - 1 Galerija 1/14 >>
Iz Stožera civilne zaštite apeliraju na građane da se za vrijeme poplava u Dravi ne kupaju te ne voze čamcem.

Operativne snage Osječko-baranjske županije, kao i svih općina i gradova, od danas su u visokom stupnju pripravnosti zbog obrane od poplava. Na pojedinim vodomjernim postajama padaju rekordi. Najveća aktivnost u županiji je kod vikend-naselja Karašica, gdje su napravljeni zaobalni nasipi te postavljene mobilne box barijere.

Pročitajte i ovo Pogled iz zraka na uništenu kuću kod Šoderice - 4 Iz minute u minutu Dramatična borba s poplavama, voda uništila kuće: "Nadamo se da će noć biti mirnija od prethodne"

Iz stožera civilne zaštite apeliraju na građane da se za vrijeme poplava u Dravi ne kupaju te ne voze čamcem.

"Mi sa zadovoljstvom možemo reći da nemamo nekih posebnih potencijalnih točaka, jer smo sve one točke gdje smo imali aktivnu obranu od poplava 2014. godine, imali radove", objasnio je Željko Kovačević, direktor Hrvatskih voda, VGO Osijek.

"Što se tiče grada Osijeka, očekujemo vrlo visok vodostaj rijeke Drave, tijekom sljedećeg vikenda, kao što je rekao kolega Kovačević imamo rekordne protoke, više informacija o visini vodostaja imat ćemo što budemo bliži vikendu", rekao je za Dnevnik Nove TV Dragan Vulin, načelnik Stožera grada Osijeka.

Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić navodi kako Drava neumoljivo raste, gotovo pola metra po danu.

"Imamo dvije različite prognoze za rast vodostaja, mađarsku i hrvatsku. Mađarska je nešto blaža. Jedno je sigurno - očekuje nas rekordan vodostaj rijeke Drave, veći od onog 2014. godine", kazao je Kovačić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osudili navijačko nasilje Reakcija Vlade nakon navijačkih nereda u Grčkoj u kojima je ubijen navijač: "Svjedočimo stravičnim scenama"

Na popularnom kupalištu, Kopiki, nema kupača jer je pijesak odavno pod vodom. Na snazi je visoka pripravnost obrane od poplava, a kupači su upozoreni da se ne kupaju zbog granja i stabala koje Drava nosi.

"Vrhunac vodenog vala stiže u petak, svi se nadaju da će mađarska prognoza biti točnija", dodao je.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene