Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kapetan Laptalo sletio u Beograd

Laptalo u Beogradu: 'Tata može na more, ali samo do Lokruma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan Kristo Laptalo napustio je Grčku i jutros je u 8 sati i 15 minuta sletio u Beograd u pratnji supruge i kćeri. U Beogradu ga je dočekao sin Ivan, koji tamo živi. U Zagreb bi, doznajemo, trebao stići sutra.

Laptalo je doputovao u Beograd redovitom zračnom linijom iz Atene u pratnji supruge Lidije i kćerke Kristine. U zračnoj luci dočekao ga je posinak Ivan Janković koji inače živi u Beogradu i kod kojega će obitelj Laptalo ostati jedan dan kako bi se odmorila od puta i burnih događanja proteklih 48 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgubio kontrolu Drama u Rijeci: Autom probio ogradu, sletio u Rječinu i pao na barku! Slika nije dostupna Više sreće nego... Autom sletio niz 25 metara visoku liticu i neozlijeđen rekao: Popio sam Red Bull, dao mi je krila!

'Evo, još uvijek sam živ, hvala Bogu. Osjećam se kao da nepravda zaustavljena, a pravda se više ne može vratiti, jer prošla je prije 16 mjeseci. To izgubljeno vrijeme ne mogu nadonaditi jer mi je 60 godina', rekao je Laptalo. 

>>
Laptalo na slobodi; najprije otišao na pizzu!

>> Čičak o isprici: 'Zašto? Za informaciju?'

On je dodao da je jedva čekao da ode iz Grčke pa su se zbog toga on i obitelj odmah po izlasku iz sudnice u Patrasu spakirali i otišli, te cijelu noć putovali od Patrasa do atenske zračne luke.

Odluku o povratku na more kapetan Laptalo prepušta svojoj obitelji Na upit hoće li se vratiti plovidbi, Laptalo je rekao kako tu odluku prepušta obitelji, na što je kćer Kristina dodala: 'More da, ali ne dalje od Lokruma'.

Beograd je bio jedino odredište u koje je mogao otputovati zrakoplovom nakon puštanja iz grčkog zatvora, budući da između Grčke i Hrvatske ne postoji izravna zračna veza, a u zemlje Europske unije nije mogao sletjeti jer je već prekršio odredbu o boravku duljem od tri mjeseca na teritoriju EU-a bez odgovarajućih dokumenata.

Dubrovački kapetan Kristo Laptalo trebao bi u zračnu luku Čilipi stići u nedjelju oko 15 sati letom iz Zagreba, a program na Stradunu pod nazivom 'Kapetane, dobro nam došo' uz nastup brojnih dubrovačkih izvođača i klapa najavljen je za 16 sati.

Laptala, 59-godišnjeg pomorca iz Dubrovnika, drugostupanjski prizivni sud u Patrasu je u četvrtak oslobodio svih optužbi za krijumčarenje kokaina. Grčko tužiteljstvo je na raspravi pred prizivnim sudom odustalo od optužbi, ustvrdivši da Laptalo nije mogao sudjelovati u slanju droge u Grčku i dalo preporuku za njegovo oslobađanje, što je sudsko vijeće i prihvatilo.

Laptalo, kapetan broda Coral Sea, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia uhićeni su u luci Egionu u srpnju 2007., kada je u teretu, među paletama s bananama iskrcanima s njihova broda, pronađen 41 kilogram kokaina.

Od uhićenja do donošenja presude sva su trojica bila u pritvoru. Na suđenju u srpnju ove godine Laptalo je nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora i određena mu je kazna od 200.000 eura, a dvojica njegovih kolega oslobođeni su optužbe.

Od početka procesa iz Sindikata pomoraca Hrvatske tvrdili su da je Laptalo nevin i da nema dokaza koji bi upućivali na njegovu krivnju, te su mu pružali svu podršku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene