Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukradena

Osijek: Skinuta ćirilična ploča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan slučaj skidanja ćiriličnih ploča. Ovoga puta u Osijeku.

Nepoznati počinitelj u Osijeku je skinuo i odnio ploču s dvojezičnim latiničnim i ćiriličnim natpisom sa zgrade u kojoj se nalazi Vijeće srpske nacionalne manjine grada Osijeka, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

Pročitajte i ovo Osijek protiv komaraca - 2 Slavonija bez problema Dronovi, čamci, amfibije... Sve je spremno za veliku bitku, ali je li to dovoljno? "Nisu to baš zmajevi koji piju krv" Praznik rada na Bundeku zabava od jutra FOTOGALERIJA Grah, glazba i roštiljanje: Građani širom zemlje slave Praznik rada

>> Vukovar: Ponovno skinuta dvojezična ploča sa zgrade HZZ-a

Ploča je sa zgrade u Kišpatićevoj ulici skinuta i ukradena jučer između 9 i 15,30 sati, a osječka policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas kako skidanje ploča s dvojezičnim natpisima u hrvatskim gradovima, posljednje jučer u Osijeku, sigurno ne utječe dobro na međunacionalne odnose te ponovio kako taj problem rješava Vlada.

"To sasvim sigurno ne utječe dobro na međunacionalne odnose, upozoravao sam na potrebu da se to riješi, i vidimo da vlada rješava stvari, pričekajmo da vidimo što će dogovoriti", rekao je Josipović koji je sudjelovao na obilježavanju 116 godina od osnivanja i 20 godina od obnove rada Srpskog privrednog društva "Privrednik" i kongresu Privrednikovih stipendista i srpske omladine s temom "Mladi Srbi u Hrvatskoj: potraga za identitetom".

"Vladu treba pustiti da radi kako misli da je najbolje", kazao je Josipović novinarima koje je zanimalo kako u kontekstu razgovora o položaju mladih srpske nacionalnosti u Hrvatskoj gleda na najnovije skidanje ploče u Osijeku. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene