Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SADRŽAJNO

Ovako se Osijek priprema za Božić i Novu godinu: Besplatne porcije fiš-paprikaša, svjetlosne instalacije i - bez vatrometa

Odbrojavaju se dani do Nove godine. Hrvatski gradovi zagrijavaju se podjelom delicija građanima, a neki od njih već su izašli s novogodišnjim programom. Jedan od njih je Osijek odakle se javio reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić. Ili točnije, iznad Osijeka i to u panoramskom kotaču.

"Uistinu se pruža lijep pogled. Panoramski kotač nalazi se u staroj gradskoj jezgri, Tvrđi, gdje je i središte Adventa. Ljudi ne dolaze isključivo zbog vina i kobasice. Ovdje su koncerti, ovdje su bili dočeci vatrenih, ovdje su se gledale utakmice", kazao je reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić koji je na panoramskom kotaču popričao s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem.

Osječki gradonačelnik napominje da imaju velik broj posjetitelja i da sutra, podjelom fiš-paprikaša nastavljaju program te je pozvao sve sugrađane da sutra dođu na jednu od 2500 porcija koliko će ih Grad podijeliti.

Što se tiče novogodišnjeg programa, kazao je da će za svaku generaciju biti ponešto. "Za najmlađe imamo u podne doček, zatim imamo najluđi party u gradu za naše umirovljenike", kazao je dodavši da će Osječane u najluđoj noći u godini na središnjem trgu zabavljati Crvena jabuka i to bez vatrometa.

Upitan zašto ove godine neće biti vatrometa, osječki gradonačelnik je kazao da su se priključili inicijativi da ima što manje pirotehnike i kako bi zaštitili životinje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U SKLADU S VREMENOM Jedan hrvatski grad odustaje od novogodišnjeg vatrometa: "Želimo zaštititi životinje i okoliš"

Pročitajte i ovo Božićna kupovina: Ilustracija - 3 POTROŠAČKA KOŠARICA Inflacija nam krade Božić i Novu godinu: "Ove ću godine potrošiti barem 1000 kuna više nego inače"

Najavio je da će na središnjeg trgu biti svjetlosna instalacija "na 4 strane" koja će osvjetljivati osječku katedralu. "Želimo da ona bude naš centar grada, kao što i je, a umjesto vatrometa ćemo napraviti svjetlosne instalacije", kazao je te poželio svim gledateljima sretan Božić i Novu godinu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene