Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje

Osijek - borba do zadnjeg glasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osijekom traje traje rat plakatima, uglavnom protiv gradonačelnika Bubala koji već drugi mandat vlada Osijekom, središtem političke moći HDSSB-a. Dnevnik NOVE TV donosi istraživanje na 804 birača tog grada provedeno u posljednja dva dana.

BUBALO I VRKIĆ U DRUGI KRUG – NEIZVJESNA BORBA

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Zadnji dan kampanje Posljednji rezultati velikog istraživanja Nove TV - sve su karte na stolu, mnogo je birača koji bi mogli presuditi ove izbore Četvrti dio velikog predizbornog istraživanja - 2 Tko će sastaviti vladu? Veliko predizborno istraživanje: Ovako bi mogao izgledati Sabor nakon izbora

Osijek je grad kojim od 2005. upravlja HDSSB i Krešimir Bubalo. Hoće li 19. svibnja on biti ugrožen od Ivice Vrkića? Je li moguće da HDSSB izgubi vlast u Osijeku? Dnevnik NOVE TV donosi istraživanje na 804 birača tog grada provedeno u posljednja dva dana.

GRADONAČELNIČKA UTRKA - BUBALO I VRKIĆ NAJJAČI

Krešimir Bubalo osvojio bi danas glasove 33,9 posto birača, a Ivica Vrkić njih 27,1 posto - Anto Đapić ima u ovom trenutku potporu njih 11,1 posto. Dražen Vidović HDZ-ov kandidat ima potporu 8,6 posto birača, a Jaroslav Pecnik njih 6,3 posto. Miroslav Šimić ima potporu 3,7 posto birača, a Daria Paloš njih 3 posto. Zlata Halušek, kandidat BUZ-a i HSS-a ima potporu od 1,1 posto, a neodlučnih je 5 posto.

>> Za koga bi Riječani glasovali da su danas izbori

FAKTOR ZA POBJEDU: ODAZIV I MOTIVACIJA BIRAČA

Za Osijek donosimo scenarije u slučaju niske, ali i visoke izlaznosti. Generalno u oba slučaja to koristi dvojici vodećih - Bubalu i Vrkiću.

Bubalo bi u slučaju visoke izlaznosti osvojio 35,7 posto birača, a Vrkić njih 28,6.

U slučaju niske izlaznosti Bubalo osvaja 37,7 posto, a Vrkić njih 29,6 posto.

No u najboljem scenariju za Vrkića, on bi osvojio 30,4 posto, a isti postotak imao bi i Krešimir Bubalo. Bubalo u najboljem scenariju po njega u prvom krugu osvaja 39,7 posto glasova, a Vrkić njih 23,8.

BUBALO I VRKIĆ – DRUGI KRUG BORBA DO POSLJEDNJEG GLASA

Krešimir Bubalo u drugom krugu osvaja 47,6 posto, a Vrkić njih 44,2 posto. Neodlučnih je 4,5 posto, a neće na birališta izaći njih 3,7 posto.

KAKO MOŽE POBIJEDITI VRKIĆ, A KAKO BUBALO?

Ivica Vrkić u najboljem scenariju za sebe u drugom krugu može pobijediti s 47,9 posto u odnosu na Bubala koji bi osvojio 43,9 posto birača.

Bubalo pak u najboljem scenariju po njega osvaja u drugom krugu 52,8 posto birača, a Vrkić njih 39,2 posto.

OSIJEK 4 GODINE POSLIJE

Osijek nakon 4 godine Krešimira Bubala također nezadovoljan. Njih 46,1 misli da je stanje gore. Njih 29,4 misli da je isto, a 22,1 Osječana misli da je bolje.

GRADSKO VIJEĆE – HDSSB NAJJAČI, NO JE LI DOVOLJNO?

HDSSB i Zeleni Hrvatske bi da su danas izbori sa svojom listom osvojili u gradskom vijeću 31,3 posto. SDP, HNS i HSU osvajaju 14,7 posto birača. Lista HDZ-a i HSP-a Ante Starčević ima 12,1, a laburisti 11,8 posto. Đapićeva lista ima 9,4 posto.

Ostale liste bore se za izborni prag. Lista Miroslava Šimića osvaja 3,6 posto, lista HSP-a 3,3 posto, Akcija Mladih osvaja 2,8 posto, a A-HSP i HČSP imaju 2 posto. Hrast osvaja 1,5 posto, BUZ i HSS 1 posto, a ASBU ima 0,7 posto. 0,6 posto osvaja HSLS i Slavonska ravnica, a isti postotak osvojila bi i SDSS-ova lista. Lista Zvonka Horvata ima 0,4 posto. Neodlučnih je 4 posto.
 

Najnovije vijesti i istraživanja čitajte na Lokalni izbori 2013

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene