456690
456690
456690
456690
456690

ŠTO SE KRIJE U IMOVINSKIM KARTICAMA? Od milijune vrijednih stanova do oranica

  • , 10.11.2016., 21:35
  • Autor:
  • komentara

Ministri Plenkovićeve vlade na kapaljku predaju svoje imovinske kartice. Dosad je osam ministara prijavilo svoju imovinu Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

 
 
 
 
Imovinske kartice (Video: Dnevnik Nove TV)
Imovinske kartice (Video: Dnevnik Nove TV)

Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova prijavio je promjene na imovinskoj kartici. "Ažurirano je sve, promjena, stan...", rekao je Orepić. 

Prijavio je plaću od 15.399 kuna. Ima kredit od 150 tisuća kuna iz 2007. te pozajmicu od 170 tisuća kuna od Pavuline Klepo. Od nekretnina ima stan u Pločama veličine 62 četvorna metra vrijedan 196 tisuća kuna, a suvlasnik je i dvije oranice ukupne veličine 2945 četvornih metara.

Ministar prometa Oleg Butković kaže da nema promjena na imovinskoj kartici. Na kartici je plaća od 16.093 kune. Ima kredit od 219 tisuća eura iz 2008. Od nekretnina ima stan u Novom Vinodolskom od 116 kvadrata vrijedan 150 tisuća kuna te građevinsko zemljište veličine 489 kvadrata procijenjeno na 75 tisuća kuna.

Novi ministar obrane Damir Krstičević prijavio je plaću od 16.255 kuna. Nema kredit, a od nekretnina ima dva stana u Zagrebu ukupne vrijednosti 2,5 milijuna kuna. Vikendicu od 120 kvadrata vrijednu 638.400 kuna. Napisao je da ih je dobio kao dar roditelja od prodaje poljoprivrednih proizvoda. Ima i građevinsko zemljište od 868 četvornih metara vrijedno 593 tisuće kuna. Prijavio je i štednju od 385 tisuća eura.

Imovinu su prijavili i potpredsjednik vlade Davor Ivo Stier, ministrica Martina Dalić te ministri Lovro Kuščević i Tomo Medved ali se njihove kartice još obrađuju pa zasad nisu javno dostupne.

Ministrica demografije Nada Murganić nakon sjednice Vlade je tvrdila da je predala karticu, no u Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kažu kako ministarsku karticu još nije predala. 

Ministar rada Tomislav Ćorić o svojoj nije htio ni razgovarati. Imovinsku karticu još nije predao ni premijer Andrej Plenković.

Za prijavu imovine članovi vlade imaju još osam dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se