452829
452829
452829
452829
452829

Orešković: Vjerujem u sigurnu bolju budućnost Hrvatske

  • , 07.10.2016., 17:18
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik tehničke Vlade Tihomir Orešković u petak je hrvatskim građankama i građanima čestitao Dan neovisnosti 8. listopada i poručio da se Hrvatska, nakon što je ostvarila višestoljetni san o neovisnosti i obranila se u Domovinskom ratu, sada okreće ekonomskom razvoju, pri čemu je uvjeren u njezinu bolju budućnost.

 
 
 
 
Orešković o odnosima MOST-a i HDZ-a (Video: Vijesti u 17h)
Orešković o odnosima MOST-a i HDZ-a (Video: Vijesti u 17h)

"Uspjeli smo ostvariti višestoljetni san o slobodnoj i neovisnoj domovini. Zajedništvo i jedinstvo koje smo pokazali prije dvadeset i pet godina potrebno je i danas. Snažno se i nedvosmisleno okrećemo budućnosti i ekonomskom razvoju naše domovine koja svoje prednosti i potencijal mora usmjeriti na jačanje gospodarstva i očuvanje financijske stabilnosti. Ova je Vlada, iako kratkotrajna, ostavila kvalitetne temelje za to, ostavila je rast i sve uvjete za dobru godinu pred nama. Vjerujem u sigurnu bolju budućnost Hrvatske", navodi Orešković u čestitki.

Za Dan neovisnosti kaže kako je jedan je od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti, jer su tog 8. listopada 1991. odlukom Sabora o raskidu svih državnopravnih veza RH s bivšom državom postavljeni temelji suverene, samostalne i demokratske Hrvatske.

"Svoju slobodu i neovisnost obranili smo i učvrstili u Domovinskom ratu. Stoga se s dubokim poštovanjem i zahvalnošću prisjećamo herojstva naših branitelja, osobito onih koji su za Hrvatsku dali svoje zdravlje i živote. To je žrtva koja nas sve obvezuje da nastavimo graditi pravednu zemlju na vrijednostima demokracije i društvene odgovornosti", poručuje premijer.

Naglašava kako Hrvatska dvadeset i petu obljetnicu neovisnosti slavi kao stabilna, moderna i uređena država, ponosna članica Europske unije i NATO-a te ozbiljan i pouzdan partner u međunarodnoj zajednici.

"Izazovi s kojima smo danas suočeni bitno su drugačiji. Teška migrantska i izbjeglička kriza koja je pogodila Europu nije zaobišla niti nas. Hrvatska se pokazala kao humana i dobro organizirana država, koja će i dalje davati svoj doprinos pronalasku zajedničkog europskog rješenja", zaključuje Orešković u čestitki. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se