Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'Maestro: Ivan Gotovac pušten iz pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Gotovac, jedan od trojice bivših potpredsjednika Fonda za privatizaciju osumnjičenih za korupciju, odlukom Vrhovnog suda pušten je iz pritvora.

Gotovac je, kako se doznaje od ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivana Damjanovića, popodne izišao iz zagrebačkog Okružnog zatvora u Remetincu gdje je bio pritvoren od lipnja prošle godine, kad je s ostalim osumnjičenicimma uhićen u USKOK-ovoj akciji 'Maestro'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mali maestro 'S Gotovcem nisam razgovarao o prodaji Dalmacijavina' Slika nije dostupna Slučaj 'Maestro': Gotovcu ponovno produljen pritvor

Vrhovni je sud prihvatio Gotovčevu žalbu na pritvor koji mu je proteklih 16 mjeseci svaka dva mjeseca produljivalo Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela za koje ga se tereti. 

>> Slučaj 'Maestro': Gotovcu ponovno produljen pritvor

>> Slučaj 'Maestro': Iako je ukinuto rješenje o pritvoru, Gotovac ostaje iza rešetaka

Optužen je da je od odbjeglog poduzetnika iz BiH Svjetlana Stanića primio mito te na njegov poticaj zlouporabio položaj i ovlasti kako bi mu omogućio da pod što povoljnijim uvjetima dođe do dionica i imovine društava iz portfelja HFP-a: dionica 'Dalmacijavina' i splitskog hotela Bellevue u vlasništvu tvrtke Laurus u stečaju.

Nakon Gotovčeva uhićenja u medijima je objavljeno da mu je Stanić, kao nagradu za odavanje tajnih podataka o uvjetima prodaje 'Dalmacijavina' i hotela, dao peku i platio putovanje u Monte Carlo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene