Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Recikliranje opreme

Zaplijenili opremu za uzgoj marihuane pa je donirali srednjoj školi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što su dovršili istragu te osumnjičenom uzeli i uništili marihuanu koju je uzgojio za preprodaju, policija je odlučila uređaje i opremu koju je koristio donirati slavonsko-brodskoj srednjoj školi, čiji će je učenici koristiti u sklopu praktičnih aktivnosti u staklenicima i plastenicima.

Učenicima u Slavoniji donirana je oprema koja se ilegalno koristila u proizvodnji marihuane nakon što je završena istraga. 

Iz brodsko-posavske policije u četvrtak su priopćili kako su, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, osumnjičenom uz uzgojenu marihuanu oduzeli i razne uređaje te daljnje postupanje prepustili Općinskom sudu koji je naložio uništenje droge, što je i učinjeno.

Pročitajte i ovo Improvizirani laboratorij Uhvatila ga policija FOTO Pogledajte improvizirani laboratorij za drogu u zagrebačkom stanu: Bočice, ventilator, lampe...

Oprema donirana poljoprivrednoj školi

Budući da su se na popisu za uništenje nalazili i električni uređaji te oprema koji se mogu nabaviti u redovitoj prodaji (LED lampe, ventilatori, žarulje, mjerači vlage i temperature te drugi uređaji koji se mogu koristiti i u brojne legalne svrhe), policijski kriminalisti predložili su sudu da se doniraju Srednjoj školi "Matija Antun Reljković".

Temeljem tog prijedloga, Općinski sud je donio rješenje kojim se spomenutoj školi imaju donirati 12 LED lampi, četiri žarulje, pet ventilatora, ovlaživač zraka, grijalica, PVC račva s ugrađenim filterom zraka te digitalni mjerač temperature i vlage, za što je ovlastio brodsko-posavsku Policijsku upravu.

Voditelj Službe kriminalističke policije Dražen Puljko potom je navedene uređaje i opremu predao ravnateljici škole Mariji Tomić.

Učenicima će predmete koristiti u staklenicima i plastenicima

U policiji ističu kako se radi o funkcionalnim predmetima i opremi koji se mogu legalno koristiti te ulaze u područje redovne i dopuštene djelatnosti srednje škole, a koje će učenici moći koristiti kroz nastavu u edukacijske svrhe, kao i u sklopu praktičnih aktivnosti u njihovim staklenicima i plastenicima.

Inače, Srednja škola "Matije Antuna Reljkovića" djeluje u kontinuitetu od 1959. godine, a od tada do danas jedina je poljoprivredna škola u ovom dijelu Posavine i Brodsko-posavske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene