Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZ PU VARAŽDINSKE

OPRAŠTALI PROMETNE PREKRŠAJE? USKOK provodi istragu protiv policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednog su vozača, za kojeg su sumnjali da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola, navodno na nagovor pretpostavljenog pustili samo uz kaznu od 250 kuna, a drugom su zbog poznanstva oprostili isti prekršaj, navode u USKOK-u.

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem.

Pročitajte i ovo Uhićenje, ilustracija Hitne dokazne radnje Velika akcija USKOK-a: Uhićenja u više županija, sumnja se u zločinačko udruženje Ana Knežević Što se dogodilo? Boja u spreju i čudne poruke otkrivaju detalje nestanka Ane Knežević, ali ključno pitanje ostaje neodgovoreno: "Možeš li mi ovo prevesti?"

Prvo i drugookrivljeni, policijski službenici PU varaždinske iz mobilnog tima Prometne policije, na dan 30. srpnja 2016., ističu u USKOK-u, nakon što su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil i ustanovili da njime upravlja osoba pod utjecajem alkohola, postupili su suprotno zakonskim odredbama.

Naime, s obzirom da se radilo o poznaniku prvookrivljenog, vozača su zbog počinjenja prekršaja samo usmeno upozorili, bez izricanja novčane kazne od najmanje 3000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca, a što su bili dužni učiniti.

Nadalje, nakon što su tijekom kontrole prometa prvo i drugookrivljeni 14. rujna 2016. zaustavili četvrtookrivljenog zbog sumnje da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, on je nazvao trećeokrivljenog, policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske, koji je potom, koristeći svoj položaj i utjecaj višepozicioniranog policijskog službenika, nazvao drugookrivljeno i od njega zatražio da prema četvrtokrivljenom obustave daljnje postupanje, što su policajci, postupajući suprotno zakonskim odredbama, i učinili te su počinitelju prekršaja izrekli samo mandatnu kaznu od 250 kuna, navodi se u priopćenju USKOK-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene