Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oporba traži izvanrednu sjednicu

Benčić o aferi HEP: "Nećemo dozvoliti da Plenković odabere jednog ili dva žrtvena jarca, a da on prođe lišo"

Uprava HEP-a mora otići, a jedino rješenje su prijevremeni izbori, poručuje saborska oporba, nakon ulaska USKOK-a u HEP. Oporba i dalje inzistira na izvanrednoj sjednici Sabora. U slučaju da zahtjev bude odbijen, tvrde, obratit će se predsjedniku Zoranu Milanoviću i od njega tražiti da je sazove. Oporba se sastala u utorak poslijepodne.

Hoće li i kako tražiti da Sabor izvanredno zasjeda, javio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić koji je razgovarao sa zastupnicom Sandrom Benčić iz Kluba zastupnika Možemo nakon sastanka oporbe u utorak poslijepodne.

Benčić kaže kako oporba nastavlja sa zahtjevom za sastankom na kojem žele istaknuti dvije točke. "Prva je afera i razrješenja svih u lancu, a druga je ta da se kriminal događa dok nam pravosuđe ne funkcionira jer imamo najduži štrajk. Mislim da se štrajk namjerno održava baš zato da pravosuđe ne bi funkcioniralo", kazala je Benčić i dodala: "Imamo energetsku krizu na globalnoj razini i Vlada pušta plin na sve strane da curi".

Zastupnica kaže kako oporba očekuje da predsjednik sazove sjednicu Sabora jer za to ima ovlasti kako bi se utvrdila odgovornost i kolika je šteta u ovoj aferi. Za premijera Andreja Plenkovića je kazala kako je premijer koji "ništa ne zna, ništa ne čita" te da će njegove "namjerne greške" dugoročno plaćati građani.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Bez poštede Milanović opleo: "Banožić i Plenković manipuliraju, Grlić Radman nije pri sebi, morao sam ga isključiti"

Benčić ističe i kako sjednica odbora za gospodarstvo ne smije biti kraj.

"Tražimo da se održi izvanredna sjednica idući tjedan, nećemo dozvoliti da Plenković odabere jednog ili dva žrtvena jarca, a da on prođe lišo. Ako je znao onda je odgovoran, ako nije znao to je još gore, jer ne nedopustivo da jedan premijer ne zna za ovakvu situaciju", kazala je i dodala kako je Plenković imao nekoliko susreta s diretkorom HEP-a.

Krešića je zanimalo i smatra li opozicija da je smjena Frane Barbarića i ministra Davora Filipovića dovoljna u ovoj aferi, a Benčić kaže kako značajan dio opozicije smatra da je Plenković odgovoran.

Pročitajte i ovo Turski predsjednik Tayyip Erdogan ne bi trebali gajiti nade Glasnogovornik Kremlja: "Nitko ne želi vidjeti Tursku u Europi"

"Moramo svi uputiti jasnu poruku Plenkoviću da njihovi unutarstranački sukobi neće više ugrožavati budučnost naše djece", kazala je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene