Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnovija afere izgradnje autoceste

Ekskluzivno Slaven Žužul: Nisam igrač Ive Sanadera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slaven Žužul, vlasnik Skladgradnje, progovorio je ekskluzivno za Novu TV o najnovijoj aferi preplaćene dionice autoceste.

Sumnja se, naime, kako je upravo njegova tvrtka služila za transferiranje novca iz proračuna za gradnju sporne dionice na neke druge račune.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Priveden vozač kamiona ide u istražni zatvor FOTO Privođenje vozača koji je prouzročio stravičnu nesreću: Kamionom usmrtio dvojicu radnika HAC-a

Žužul napominje kako je bio samo podizvođač te da ukupna vrijednost posla na dionici Dugopolje-Ravča koji je radio, ne prelazi 4 posto. Napomenuo je da je sav novac ostao na računu njegove tvrtke te da nije ničiji igrač pa ni Sanaderov.

'Ja ovdje nisam glavni izvođač i ovdje nemam niti jedan izravni ugovor sa HAC-om, ja sam samo podizvođač glavnih izvođača i onda kao takav niti sam mogao utjecati na cijenu rada koja je tu bila. Što se tiče cijene za koju sam ja radio ona je niža od cijene glavnih izvođača upravo upravo za iznos manipulativnih troškova', rekao je Žužul vlasnik Skladgradnje.

'I danase neke stvari koje sam radio mi nisu plaćene'

'Ja sam naplatio poslove po nižim cijenama nego su one bile kod glavnih izvođača. Svaki od izvođača je meni oduzeo manipulativne troškove i ja nisam utjeca na nikakve cijene niti sam ja to dobro naplatio. Ja sam naplatio kao i ostali', rekao je Žužul.

'Ukupna vrijednost posla kojeg sam ja obavljao na ovoj dionici mislim da ukupno ne prelazi četiri posto, radio sam tri prijelaza za životinje, ali ponavljam opet kao podizvođač. Recite vi meni kako ću ja kao podizvođač izvlačiti nešto, ako ja radim za vas i vi ste onaj koji meni treba platiti i dan danas neke stvari koje sam radio nisu plaćene nego su ta poduzeća i dalje meni dužna', doda je Žužul.

Dionica Dugopolje-Ravča preplaćena 740 milijuna kuna

U HAC-u šutnja, a bez komentara je i resorni ministar Božidar Kalmeta. No istrage u HAC-u nisu ni izdaleka gotove. Bivši direktori Mario Crnjak i Jurica Prskalo još su u pritvoru zbog suradnje s Fimi Medijom. Ugovori se prelistavaju i ostaje za vidjeti hoće li iz njih ispasti još pokoji skupocijeni WC.

Sumnja se da je dionica Dugopolje-Ravča preplaćena vrtoglavih 740 milijuna kuna. Dio dokumenata o izvedenim radovima, u čijem smo posjedu, pokazuje kako su se ondje preplaćivali izvantroškovnički poslovi.

Primjerice WC na odmorišu Mosor plaćen je, umjesto pola milijuna, gotovo tri milijuna kuna, a samo jedan koš za smeće HAC je plaćao 715 kuna. Oznaka na WC-u stajala je više od 400 kuna. Za iznos preplaćenogh novca moglo se izgraditi još 15-ak kilometara ceste.

Kao podizvođač radova na toj dionici pojavljuje se i Skladgradnja braće Žužul. Do sumnji u novi kriminal u HAC-u navodno su došli i Uskokovi istražitelji prelistavajući na tisuće oduzetih dokumenata prilikom istrage o preskupom bojenju tunela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene