Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet gorjelo

Požari na Pelješcu i Korčuli stavljeni su pod kontrolu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Pelješcu i na Korčuli opet je gorjelo. Tijekom srijede na Pelješcu je izgorjelo oko šest hektara površine, na Korčuli 15 hektara.

08:00 - DVD Smokvica dežurao je cijelu noć na Korčuli, dok su DVD Blato i DVD Punat proveli noć uz požarišta na otoku Korčuli. Kako doznajemo od zapovjednika dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića, oba požara su pod nadzorom, a pred jutro je palo i malo kiše što uvelike pridonosi gašenju.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

'Još malo ćemo ostati na požarištu, da budemo sigurni da smo sve ugasili', rekao je Simović.

21:10 - Požari na Pelješcu i Korčuli stavljeni su pod kontrolu, nema više otvorenoga plamena, a vatrogasci će dežurati cijelu noć, rekao je u srijedu predvečer vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

''Na Pelješcu je izgorjelo oko šest hektara površine, na Korčuli 15 hektara. Požari se više ne šire, nema otvorenoga plamena, a tijekom noći radit ćemo na sanaciji požarišta'', rekao je Simović.

Dežurne službe dobile su u srijedu rano poslijepodne u razmaku od samo dvije minute dojavu o požarima koji su izbili na poluotoku Pelješcu i otoku Korčuli. Gorjelo je kod mjesta Prižba u općini Blato na otoku Korčuli, te u mjestu Dingač na poluotoku Pelješcu.

Na terenu su bile sve raspoložive vatrogasne snage, kao i dva kanadera, izjavio je Simović te istaknuo kako tijekom rujna još uvijek postoji velika opasnost od požara.

18:04 - Obustavljeno je širenje vatre na Pelješcu. Požar je na Korčuli još uvijek aktivan. Vjetar trenutno ne puše, ali je najavljen.

'Večeras ga moramo staviti pod kontrolu. Hitno smo reagirali. Ne smije ući u noć. Ako nam uđe u noć onda bismo mogli imati problem jer je najavljen vjetar. Na Korčuli su sve raspoložive snage, svih pet DVD-ova', rekao nam je Stjepan Simović, vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije.

15:40 - U dubrovačko-neretvanskoj županiji u ovim trenucima aktivna su dva požara, jedan u općini Blato na Korčuli, drugi na Pelješcu u općini Orebić.

Tužne fotografije iz Trstenika - požar na Pelješcu uništio sve pred sobom

Kako doznajemo od vatrogasnog zapovjednika dubrovačko-neretvanske županije Stjepana Simovića, u obranu od oba požara upućene su sve rapoložive snage iz lokalnih DVD-ova, a na putu su i dva kanadera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene