453362
453362
453362
453362
453362

Samo 4 kilometra od Osijeka nalazi se potpuno drugi svijet

  • , 12.10.2016., 17:58
  • Autor:
  • komentara

Baranja je posljednjih godina sve privlačnije turističko odredište. Odlična gastronomija, domaća vrhunska vina, tradicijska baština i netaknuta priroda samo su neki od atributa kojima privlači turiste.

 
 
 
 
Bilje - top odredište kontinentalnog turizma (Video: Vijesti u 17h)
Bilje - top odredište kontinentalnog turizma (Video: Vijesti u 17h)

Od početka godine na području baranjskih općina ostvareno je devet tisuća dolazaka i oko 17 tisuća noćenja. Najčešći gosti, uz Hrvate su Amerikanci, Mađari i Nijemci. Iako je najčešći motiv dolazaka odmor, sve je važniji i poslovni turizam.

Samo četiri kilometra od Osijeka nalazi se potpuno drugi svijet. "Naš cilj je da se vratimo 50 godina unatrag. Ne prema naprijed", kaže Goran Gusak, vlasnik eko gospodarstva iz Bilja.

Turiste privlači šarm domaćina i 100 posto domaći proizvodi. "To je esktra djevičanska mast od mangulice organskog porijekla", kaže Gusak, pokazujući nam teglicu svinjske masti.

Općina Bilje najposjećenija je baranjska općina i top odredište kontinentalnog turizma. "Za prvih devet mjeseci sustav eVisitor evidentirao je četiri tisuće dolazaka i preko sedam tisuća noćenja", kaže Daniela Mihaljević, direktorica Turističke zajednice Bilje.

Mamac za turiste je raznolikost kraja, od bogate gastronomije do prirodnih ljepota. Potvrđuje to i Viktor Tašić, voditelj pansiona, koji naglašava blizinu Kopačkog rita i Osijeka, kao i domaći ambijent i hranu.

Objekti imaju sve, od sjenice do konferencijske sale. Spoj su modernog i rustikalnog. "Mogu reći da je značajan porast gostiju. To se mora odraziti vremenom da nas ljudi vide i čuju. Dobiju preporuke od drugih", kaže Dragan Katić, direktor hotela u Lugu.

Ono što je već ranije poznato jest da se u Baranji dobro jede i pije. Ono što je manje poznato jest da u Zlatnoj gredi postoji adrenalinski park, prvi u istočnoj Hrvatskoj. Ovdje su dobrodošli svi ljubitelji adrenalina.

"Ovo što vidite iza mene su dvije razine adrenalinskog parka. Niža na tri metra i viša na sedam metara. Postoji 'zip line' i umjetna stijena za penjanje", kaže Dinko Pešić, voditelj adrenalinskog parka.

Iva Matačić instruktorica je penjanja. "Inače se bavim slobodnim penjanjem tako da su svi sigurni i ništa im se ne može dogoditi", kaže Matačić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se