Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Detektirajmo potrebe'

Opačić: Moramo se okretati tamo gdje novca ima, a ima ga u EU fondovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo socijalne politike i mladih i dalje će financirati socijalno-humanitarne udruge i one osoba s invaliditetom. Ministrica Milanka Opačić potpisala je ugovor za nastavak trogodišnjeg programa.

Ove je godine za program iz državnog proračuna predviđeno nešto manje od 33 milijuna kuna. Kako je udruga sve više, a raspoloživog novca manje, ministarstvo je organiziralo edukaciju udruga, kojima pomažu da apliciraju za sredstva i iz europskih fondova.

>> Trgli se centri za socijalnu skrb, pokrenuto tri puta više postupaka za posvajanje

'Naša sredstva su sve manje izdašna, prema tome, moramo se okretati tamo gdje novaca ima, a ima ga u fondovima Europske unije. Zbog toga je jako važno da detektiramo sve naše potrebe i da na račun toga pokušamo napraviti projekte i prilagoditi ih onako kako ih možemo financirati iz fondova europske unije', kazala je Opacic.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Rizik od siromaštva - 4 Rizik od siromaštva Sve nas više jedva spaja kraj s krajem, Plenković kaže da izmišljamo: "To su pokušaji fabriciranja kriza kojih u Hrvatskoj realno nema" Most predstavio program obećaju manje poreze Most predstavio izborni program i poručio: "Nije dovoljno samo svrgnuti HDZ, treba dati i viziju"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene