Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banke otvaraju vrata

On izgleda umorno, a majka se brine: 'Moj sin nit' spava, nit' jede. Ali nema izbora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jako ga rijetko viđam u zadnje vrijeme. Stalno je na relaciji zračna luka - parlament, rekla je premijerova majka.

Moj Alexis u zadnje vrijeme nit' jede, nit' spava", rekla je u intervjuu za grčki tjednik Parapolitika njegova majka Artisti Tsipras koja se požalila da sin više ni za nju nema vremena.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odbacio sučeljavanje Plenković otkrio koliko je donirao HDZ-ovoj kampanji pa opleo po Milanoviću: "Svakog dana se budi i lupeta sa svojim primitivizmom" Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug"

"U posljednje vrijeme moj Alexis nit' jede, nit' spava, ali izbora nema, dužan je prema narodu koji mu je ukazao povjerenje", rekla je za subotnje izdanje tjednika sedamdesettrogodišnja Artisti Cipras.

"Jako ga rijetko viđam u zadnje vrijeme. Stalno je na relaciji zračna luka - parlament. Nema vremena ni za vlastitu djecu. Ta kako bi imao vremena za mene?", kaže zabrinuto gospođa Cipras.

UVJEREN U PROPAST: Grčka će ući u povijest kao najveća katastrofa ikad

"Kada razgovaramo uvijek mu kažem da vodi računa o svojoj zemlji, ali i da pazi na sebe. Odgovara mi da ne brinem i da će sve na kraju biti dobro", kaže Artisti Tsipras.

Na fotografijama objavljenim u tisku u zadnje vrijeme četrdesetgodišnji premijer izgleda umorno, zabrinuto podupirući čelo rukom dok sjedi u parlamentu u kojemu je prošli četvrtak usvojio niz teških reformi, koje je jedan dio članstva Sirize kritizirao.

Banke otvaraju vrata

Grčke banke koje su zatvorene 29. lipnja, otvorit će svoja vrata za klijente, a ograničenja na podizanje novca i financijske operacije bit će lagano ublažene, odlučeno je u subotu.

Već tri tjedna Grci su dnevno sa svojih bankovnih računa smjeli podići samo 60 eura. Od ponedjeljka će u jednome danu moći podići više novca, no u tjedan dana i dalje ukupno moći podići svotu od 420 eura, što je kao i dosad - sedam puta po šezdeset eura.

TSIPRAS SE RIJEŠIO 'POBUNJENIH' Smijenio ministre koji su protiv reformi

Konkretno, Grk kojemu u ponedjeljak treba 120 eura moći će ih podići odjednom, umjesto da dva dana zaredom dolazi po 60 eura. No ograničenje ostaje isto. Usto će moći ponovno koristiti svoje kreditne kartice u inozemstvu.

Iznimka će biti napravljena i u kontroli protoka kapitala koji je na snazi od 29. lipnja, naime, bit će moguće dobiti novčane doznake u iznosu do 5000 eura tromjesečno za sve mlade Grke koji studiraju u inozemstvu, a za potrebe liječenja u inozemstvu grčki će državljani moći iznijeti iz zemlje 2000 eura.

U ostalim područjima kontrola protoka kapitala ostaje ista, što znači da Grci ne smiju prebacivati novce u inozemstvo ni iz zemlje iznositi veće količine novca u gotovini, a ni otvarati nove račune u vlastitoj zemlji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene