Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje vozačima

Na cestama ponovno olujni vjetar i zimski uvjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dionicom autoceste A 1, Sveti Rok-Maslenica prometuju samo osobna vozila, izvijestio je HAK.

Zimski uvjeti ponovno vladaju na hrvatskim cestama. Snijeg koji je bio najavljivan već je počeo padati, u gorskim područjima već ga ima nekoliko centimetara, a sutra se očekuju još obilnije padaline te se očekuje od 15 do 20 centimetara snijega. U kopnenom području danas će biti većinom oblačno, u Gorskom kotaru i Lici uz snijeg, a slab snijeg očekuje se povremeno i u sjeverozapadnim krajevima. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno s više sunčanih razdoblja na južnom dijelu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zima okovala Hrvatsku Nakon ledenog jutra, temperature u unutrašnjosti i dalje u minusu Slika nije dostupna Korisni savjeti Podsjetnik vozačkog bontona u zimskim uvjetima

Jače pogoršanje i oborine, na srednjem i južnom Jadranu kiša, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije kiša i snijeg, a u kopnenom području snijeg, očekuje se navečer i u noći. Puhat će umjeren, na udare i jak sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima, a na srednjem i južnom Jadranu će jačati jugo i istočnjak, do kraja dana na jako i olujno. Najviša temperatura od -1 do 4, u gorju između -4 i -1, u Dalmaciji 7 i 11°C.

Zbog olujna vjetra samo osobna vozila prometuju državnom cestom D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i dionicom Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene. Za teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama zbog olujna vjetra promet je zabranjen: riječkom obilaznicom od čvora Škurinje do čvora Orehovica,autocestom A 7 Orehovica-Sv. Kuzam, dionicom autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica.

Za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle promet je zabranjen Krčkim i Paškim mostom, a još za vozila s natkrivenim teretnim prostorom i dionicom Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Novog Vinodolskog . Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Gorskom kotaru i Lici. Zbog klizišta, za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC 6228 u Slanom, promet je preusmjeren na Jadransku magistralu (D 8).

>> Pada snijeg, puše jak vjetar: Uvod u povratak zime

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu kroz Gorski kotar na autocesti Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Bosiljeva, na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Gorskom kotaru, te u zaleđu Novog Vinodolskog, te kroz Liku na cestama Drežničko Selište-čvor Udbina, Kapela-Senj, Korenica-Lički Osik, Saborsko-Selište, Špilnik-Korenica, Grabovac-G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, Užljebić-Donji Lapac-Sučević, Prijeboj-Ličko Petrovo Selo i Udbina-Gornja Ploča.

Zbog vode na kolniku državnom cestom D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, prometuju samo osobna vozila i autobusi. Na graničnim prijelazima nema čekanja. Zbog jakog vjetra, u prekidu su katamaranske linije: Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Novalja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene