Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljiv projekt

OKUS DOMA Imigranti u Hrvatskoj pokreću vlastiti catering

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Okus doma - projekt je koji pomaže azilantima da se prilagode životu u Hrvatskoj, njihovoj drugoj zemlji.

Okuplja 30-ak izbjeglica i volontera iz Sirije, Senegala, Nigerije, Etiopije, Afganistana i Hrvatske. Ovom kampanjom Okus doma radi i na razbijanju predrasuda o izbjeglicama koji žive u Hrvatskoj kroz razmjenu kulinarskih umijeća.

Cilj je zbližavanje i učenje različitih kultura. A pokušat će ići i dalje - osnovati vlastiti catering.

Pročitajte i ovo Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna Ilustracija Brojne opasnosti Potresna svjedočanstva preživjelih koji su spas tražili na opasnoj ruti punoj neobilježenih grobova: "Ostavili su mene i moju mrtvu majku u pustinji"

Kako bi se pokrenuo catering specijaliziran za afričke, arapske i blisko istočne okuse, potrebna je i pomoć građana. Za opremanje kuhinje i kupnju osnovnih kuhinjskih aparata (frižider, zdjele, mikseri, kuhače, ambalaža za dostavu…)

Okusu doma je potrebno 100.000 kuna (15.000 eura). Ako ste u mogućnosti donirati, Okus doma vas poziva do to učinite OVDJE, minimalnim iznosom od 30 kuna (4 eura), a maksimalnim od 6.000 kuna (790 eura).

Simbolična zahvala za sve one koji doniraju bit će promotivni materijali Okusa doma, kao što su kuhače, pregače, kuharice, škole kuhanja, organizacije rođendanskih zabava i poslovnih ručkova. Uz to, kampanju prate i javni kulinarski festivali.

Ukoliko se skupi iznos veći do početno zadanog, bit će iskorišten za kupovinu rabljenog automobila za dostavu hrane. Osim toga, dodatna sredstva omogućila bi i opremanje omanjeg restorana u prostoru kuhinje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene