Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ovčara - zločin bez kazne"

Veterani žele ratnu odštetu od Srbije, traže i novo kazneno djelo: Pet godina zatvora za kršenje Deklaracije o Domovinskom ratu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Emica Elvedji/Cropix
Hrvatska Vlada, temeljem pravomoćnih presuda iz Srbije, ima pravo pokrenuti zahtjev za ratnu odštetu od te države, zaključak je tj. inicijativa, sa okruglog stola "Ovčara – zločin bez kazne" koji je organizirala Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara.

Zaključak s okruglog stola "Ovćara - zločin bez kazne" je da Vlada temeljem pravomoćnih presuda iz Srbije, ima pravo pokrenuti zahtjev za ratnu odštetu.

"Očekujemo puno od hrvatskih institucija osobito glede zahtjeva za isplatu ratne odštete Hrvatskoj koja sada ima itekako temelj u presudama koje su svojom upornošću prošle godine dobile obitelji ubijenih na Ovčari", poručeno je sa okruglog stola u organizaciji Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara.

Pročitajte i ovo Dvije mrtve osobe pronađene pored Zadra - 4 Tragedija kod Zadra FOTO Strava u Dalmaciji! Pronađena dva tijela u obiteljskoj kući: "Jedan za stolom sjedi, drugi na kauču, tako su ih našli"

Ministarstvu znanosti i obrazovanja sa skupa je upućen zahtjev da se u svim školama, osobito tamo gdje su većina djeca pripadnika srpske nacionalne manjine uvede jedinstven obrazovni sustav u kojem će djeca o Domovinskom ratu učiti kao o obrani hrvatskog naroda od srpsko-crnogorske i JNA agresije, a ne kao do sada o građanskom ratu.

Sa okruglog stola inicirana je i izmjena Kaznenog zakona s novim kaznenim djelom Kršenje Deklaracije o Domovinskom ratu.

Pročitajte i ovo Ilustracija užas u Dugom Selu Napio se pa isprebijao ženu i nanio joj teške ozljede: Uhićen je

Prijedlog je da se onaj tko krši Deklaraciju o Domovinskom ratu kazni kaznom zatvora od najmanje pet godina, a ako je prekršitelj državni ili lokalni dužnosnik, službenik i namještenik kaznit će se kaznom zatvora od najmanje osam godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene