Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Razumijem vašu predstavu''

VIDEO Žestoki okršaj s dogradonačelnikom u Splitu, policija privela jednu osobu

U Splitu je jutros došlo do okršaja između zakupaca sa splitskog Pazara, glavne gradske tržnice, i dogradonačelnika Bojana Ivoševića. Grad planira ukloniti štandove uz Dioklecijanovu palaču, ali ta se odluka brojnima ne sviđa.

''Lažeš, možeš se sramit', srami se'', vikali su zakupci na dogradonačelnika Bojana Ivoševića.

''Ja razumijem vašu predstavu, svi će imati priliku raditi na Pazaru i toga ste svjesni. Vas je nekolicina ovdje jer su ostali shvatili da nikome sa Zelene tržnice neće biti nikakve licitacije'', pokušavao je objasniti Ivošević dok su ga okupljeni prekidali uzvicima.

''Huškali ste ljude u poslovnim prostorima da će ostati bez njih, a kao što vidite, svi su ostali u njima'', nastavio je. Tu je nastala dodatna svađa.

''Pa kako su ostali? Po kojoj cijeni su ostali, pa di živiš ti?!'' nastavili su vikati okupljeni.

Verbalni napadi na dogradonačelnika su nastavljeni, a okupljeni mu nisu dali da dođe do riječi. ''Nemoj lagati mene i ljude oko sebe! Kako možeš lagati? Garantiraj mi ti sa svojom imovinom'', nastavio je dio okupljenih.

''Nama su dolazili neki prodavači koji su jasno obrazložili tko ih je i nakon potpisivanja ugovora s 'Parkovima i nasadima' reketario i tražio podnajam za njihove lokacije. Tako da je dosta više glumatanja'', rekao je odlučno Ivošević.

Bojan Ivošević Sukob s Bojanom Ivoševićem pred gradskom upravom u Splitu (Foto: DNEVNIK.hr)

Policija je privela jednog mlađeg muškarca zbog prijetnji dogradonačelniku. ''Rasprava i sukob započeli su oko 10:45,  ispred zgrade gradskog Poglavarstva gdje se bez najave okupljanja našlo oko pedesetak građana. Tijekom okupljanja došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane jedne osobe koju su policijski službenici uhitili i priveli u službene prostorije policije. U tijeku je daljnje policijsko postupanje odnosno kriminalističko istraživanje'', objavila je splitska policija.

Okupljanje je završilo nešto nakon 11 sati.
 

Podsjetimo, Grad je donio odluku o uređenju Pazara, ideja je da to postane mjesto života i mediteranskog štiha, ali da se uredi postupno, po etapama. ''Prva etapa tog uređenja je da od 1. 1. iduće godine neće više biti štandova uz Hrvojevu ulicu. Oslobodit ćemo zid Dioklecijanove palače, a štandove premjestiti na drugi, južni dio Pazara. Nakon toga će se sljedeće godine, a za što su predviđena sredstva u proračunu, rekonstruirati Hrvojeva ulica te etapno rekonstruiranje ostalih dijelova Pazara", objasnio je gradonačelnik Ivica Puljak početkom studenog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VEĆI IZNOS Splitski gradonačelnik predlaže proračun veći od milijardu i pol kuna: "Rezervirali smo sredstva za obnovu Poljuda"

Pročitajte i ovo Ivica Puljak - 2 VRIJEME JE Splitski gradonačelnik ima važnu poruku za Vladu: ''Vidio sam puno sretnih ljudi''

Uskoro su uslijedili prosvjedi dijela vlasnika štandova, a mišljenja zakupaca na Pazaru su podijeljena. Dok se dio njih slaže da stari Pazar treba urediti jer je dobar dio štandova neugledan i zapušten, drugi su nezadovoljni i u strahu da će izgubiti svoje mjesto na toj atraktivnoj lokaciji u samom središtu grada koju, uz stanovništvo, redovito posjećuju i turisti.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene