Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nismo trgovci foteljama"

Oglasio se Domovinski pokret: "Točno je da nas zovu sa svih strana..."

Aktualno Galerija Igor Peternel, Domovinski pokret Igor Peternel, Domovinski pokret Foto: Damir Krajac/Cropix Ivan Penava, Domovinski pokret Ivan Penava, Domovinski pokret Foto: Luka Gerlanc/Cropix Mario Radić, Domovinski pokret Mario Radić, Domovinski pokret Foto: Vlado Kos/Cropix Stipo Bartulica, Domovinski pokret Stipo Bartulica, Domovinski pokret Foto: DNEVNIK.hr +3 Ivan Penava Galerija 1/8 >>
Domovinski pokret u nedjelju je objavio priopćenje o mogućim suradnjama nakon izbora.

"Domovinski pokret priprema ključne programske točke koje su uvjet za moguće dogovore. Mi nismo trgovci foteljama, takav razgovor ne vodimo i odbacujemo. Točno je da nas zovu sa svih strana, ali budite sasvim sigurni da mi, ni pod koju cijenu nećemo iznevjeriti ne samo svoje birače, mi nećemo iznevjeriti hrvatski narod", piše u priopćenju Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Jasenovcu Komemoracija u Jasenovcu Plenković potvrdio da HDZ pregovara s Domovinskim pokretom i manjincima

Domovinski pokret najpoželjniji je koalicijski partner dvjema strankama koje su osvojile najviše mandata na parlamentarnim izborima i treća politička snaga u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić da ne bi postale dio sistema Benčić: "Jasenovac nije slučajnost. Pozivam građane da kažu ne politikama mržnje"

Pročitajte i ovo Dalibor Paus temelj demokracije Paus: "Slagali se mi ili ne, odluke Ustavnog suda treba poštivati"

Dogovor je blizu?

HDZ i DP su, po pisanju Telegrama, na korak do finalnog dogovora o novoj vladi i parlamentarnoj većini. DP je navodno odustao od resora gospodarstva i poljoprivrede, ali traže najmanje četiri resora - kulturu, unutarnje poslove, pravosuđe i regionalni razvoj.

Medijske napise je kao špekulacije odbacio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je potvrdio da već postoje kontakti s Domovinskim pokretom, sa čijim će predstavnicima razgovarati idućeg tjedna.

Nikakvi razgovori o zahtjevima mogućih partnera još nisu počeli, rekao je upitan je li spreman udovoljiti zahtjevu Domovinskog pokreta da se u sklapanje nove većine ide bez SDSS-a.

"Kad sjednemo za stol, onda ćemo vidjeti. Ove sve špekulacije u medijima, ovo ministarstvo, ovaj uvjet, to ljudi izmišljaju i puštaju spinove, nikakvih sadržajnih razgovora između dviju stranaka u tom pogledu nije bilo", rekao je Plenković nakon komemoracije u Jasenovcu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene