Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koncern u problemima

Oglasio se Agrokor: "Analiziramo sve moguće opcije stabilizacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pada velikog broja dionica na Zagrebačkoj burzi, najviše od kojih su su na vrijednosti izgubile tvrtke iz koncerna Agrokor, stiglo je i kratko priopćenje iz tog koncerna.

"S obzirom na brojne upite, želimo kazati da Agrokor zajedno sa svojim partnerima analizira sve moguće opcije stabilizacije poslovanja društva, posebno vodeći računa o zaposlenicima, dobavljačima, investitorima, potrošačima i ostalim partnerima.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Imamo izrazitu podršku naših investitora koji aktivno sudjeluju u procesu i javnost ćemo pravodobno izvijestiti o postignutim rezultatima", stoji u priopćenju koncerna Agrokor, kojeg potpisuje Anja Linić Sikavica, direktorica Ureda za odnose s javnošću Agrokora.

Podsjetimo, pad dionica tvrtki iz koncerna Agrokor cijelu je burzu odveo "u crveno", a do 14 sati Crobex je pao za 2,2 posto.

Isto tako, Vlada je još u utorak potvrdila da se sastala s predstavnicima Agrokora kako bi razgovarali o sudbini najveće domaće privatne tvrtke. Naime, zbog pada kreditnog rejtinga koncern Ivice Todorića ima problema s podmirivanjem obaveza prema dobavljačima i dugova prema bankama.

Potpredsjednica Vlade Martina Dalić (HDZ) izjavila je kako Vlada vjeruje da će uprava Agrokora uspjeti osigurati uredno poslovanje. Božo Petrov (Most), predsjednik Sabora, poručio je da država neće spašavati Ivicu Todorića, ali će braniti gospodarski sustav i interese Republike Hrvatske.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene