Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj potresao Hrvatsku

Objavljena još jedna analiza pića: Iz Coca-Cole poslali poruku potrošačima, reagirao i ministar Beroš

Iz Coca-Cole HBC Hrvatska poručili su, međuostalim, da nastavljaju surađivati sa svim nadležnim tijelima tijekom istrage izoliranog slučaja trovanja gaziranim pićem koji se dogodio početkom mjeseca u Rijeci.

Iz kompanije Coca-Cola Hrvatska oglasili su se nakon što je posljednja analiza Državnog inspektorata RH od 16. studenog 2023. pokazala da je serija pića, povezana sa slučajem trovanja u Rijeci, potvrdila njezinu zdravstvenu ispravnost.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Posljednja analiza Državnog inspektorata Republike Hrvatske od 16. studenoga 2023. godine, otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda.

Serija Romerquelle Emotion s okusom borovnica nar, 330 ml, serije trajnosti 12.2023. L17, povezana sa slučajem u Rijeci, bila je povučena s tržišta 8. studenoga 2023. godine slijedom zahtjeva Državnog inspektorata Republike Hrvatske. Nakon provedene analize, sada je potvrđena zdravstvena ispravnost ove serije.

Pročitajte i ovo Coca-Cola zgrada čekaju se odgovori Coca-Cola se oglasila drugi put danas: "U potpunosti razumijemo uznemirenost..."

Drago nam je što i ovaj nalaz Državnog inspektorata Republike Hrvatske otklanja svaku sumnju u kvalitetu i zdravstvenu ispravnost naših proizvoda. Nastavljamo s potpunom transparentnošću surađivati sa svim nadležnim tijelima tijekom istrage jednog izoliranog slučaja u Rijeci.

Iskreno smo zahvalni našim potrošačima i kupcima na kontinuiranoj vjernosti i povjerenju u naše poslovanje i brandove te još jednom naglašavamo da su naši proizvodi proizvedeni prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, kojima smo potpuno predani tijekom više od 55 godina na hrvatskome tržištu."

Beroš: Najvažnije mi je da nema ugroze za građane

Izjavu nakon objave posljednje analize napitaka iz sporne serije dao je i ministar zdravstva Vili Beroš. 

"Kao ministru zdravstva najvažnije mi je da ne postoji ugroza za zdravlje naših građana vezano uz konzumaciju bezalkoholnih pića i napitaka, kao što mi je bilo važno u trenutku kada su se pojavili zdravstveni problemi kod pojedinih građana i da je naš zdravstveni sustav pružio brzu i odgovarajuću medicinsku pomoć svakome od njih, bez obzira na uzrok. Sve ostalo su pitanja za druga državna tijela", poručio je. 
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene