Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čekaju se odgovori

Coca-Cola se oglasila drugi put danas: "U potpunosti razumijemo uznemirenost..."

Coca-Cola zgrada
Coca-Cola zgrada Foto: Darko Tomas/Cropix
Još nije poznato što je uzrokovalo trovanje ljudi diljem Hrvatske, a čekaju se rezultati analize Centra za forenzična ispitivanja. Pnovno se oglasila Coca-Cola.

''Nakon analize Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml, serije roka trajnosti 31. ožujka 2024. Državni inspektorat Republike Hrvatske potvrdio je da je serija sigurna za konzumaciju'', priopćili su iz Coca-Cole.

Navode da interne analize i dalje ne pokazuju nepravilnosti u proizvodnji bilo kojeg od njihovih proizvoda.

Coca-Cola zgrada Coca-cola i Romerquelle voda Foto: Marko Todorov/Cropix

''U vezi s jednom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml povezanom sa slučajem, kriminalistička analiza je u tijeku. Bočice iz navedene serije povlače se s tržišta u interesu javnog zdravlja'', poručuju. Naglasili su da nastavljaju pružati punu podršku nadležnim institucijama u poduzimanju koraka za zaštitu javnog zdravlja. ''Svim pogođenim sugrađanima želimo brz i potpun oporavak'', priopćili su iz Coca-Cole.

Nakon što je Državni inspektorat objavio rezultate analize uzoraka Coca-Cole iz zagrebačkog automata i trgovine, iz Coca-Cole su se oglasili drugi put danas. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Nakon provedene analize Coca-Cole Original Taste (0,5 L i 2 L) u plastičnoj ambalaži, Državni inspektorat Republike Hrvatske službeno je potvrdio kako su navedeni proizvodi sigurni za konzumaciju.

Poslujemo prema najvišim standardima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, a ove neovisne analize potvrđuju i rezultate naše interne istrage koja je pokazala kako nema nikakvih neusklađenosti ili odstupanja od najviših standarda u proizvodnji bilo kojeg od naših proizvoda.

U vezi s jednom bočicom Romerquelle Emotion Blueberry Pomengranate 330 ml povezanom sa slučajem kriminalistička analiza je u tijeku. Bočice iz navedene serije privremeno se povlače s tržišta u interesu javnog zdravlja.

Otkako smo prvi put upoznati sa situacijom, u cilju osiguranja javnog zdravlja, naš je ključni prioritet bilo pružanje podrške nadležnim tijelima, svjesni kako je potrebno određeno vrijeme do završetka službenih analiza.

U potpunosti razumijemo uznemirenost koju su izazvali nagađanja i netočne informacije u javnosti posljednjih dana.

Nastavit ćemo predano osiguravati najvišu razinu zdravstvene ispravnosti i sigurnosti svih naših proizvoda", poručili su iz tvrtke. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene