Obavijesti Video Pretražite Navigacija
s nama o nama

Održana prva Autistična parlaonica: Poštovanje dolazi kroz prepoznavanje

Nije bolest, ne može se liječiti, autizam je drugačije neurorazvojno stanje i traje cijeli život. U povodu Dana autizma 2. travnja održana je prva Autistična parlaonica - događanje koje su organizirale same autistične osobe.

"Te veze u našem mozgu su malo drugačije, ustvari, mi ćemo malo intenzivnije osjećati stvari, intenzivnije ćemo percipirati svijet oko sebe", objasnila je Kosjenka, jedna od organizatorica Autistične parlaonice, majka, supruga, učiteljica i autistična osoba te dodala kako autistične osobe razmišljaju doslovno.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock/Guliver) "autističan" kao uvreda Oni se časte, a osobe s PSA-om plaćaju: "Ponašaju li se naši političari autistično ili su samo prgavi, nekomunikativni i nepristojni?"

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty Images) iz njihove perspektive Ovo su naši izazovi: Evo što o autizmu kažu odrasli u spektru

Autistične osobe susreću se s brojnim predrasudama i stereotipima, nisu nekomunikativni, vole se družiti, ali se druže na drugačiji način, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak. Psihologinja i stručnjakinja Maja Bonačić opisala je kako pristupiti autističnim osobama - više o tome pogledajte u prilogu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene