Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vinkovačke jeseni

Održana državna smotra izvornoga hrvatskog foklora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru 44. vinkovačkih jeseni, koje se do 13. rujna održavaju pod geslom 'Croatio, dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje', održan je prvi dio dvodnevne Državne smotre izvornoga hrvatskog foklora.

Na smotri sudjeluju najbolja kulturno-umjetnička društva iz cijele Hrvatske koja njeguju izvorni folklor, a koja su za smotru izabrana na županijskim smotrama folklora ili su odabrana zbog svojeg atraktivnog programa, specifične nošnje, igre ili glazbe. U prvom dijelu Držane smotre izvornoga hrvatskog folklora, održane na glavnog pozornici na Trgu dr. Franje Tuđmana, folkorno umijeće, pjesme i običaje krajeva iz kojih dolaze, predstavili su članovi kulturno-umjetničkih društava iz Satnice Đakovačke, Vrlike, Ogulina, Miljevaca, Jelenja, Silbe, Zasadbrega, Malinske, Potoka, Smokovljana, Požege, Struge (BiH), Šiljakovine i Rokovaca-Andrijaševaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na cesti Očevid trajao cijelu noć: U sudaru kod Vinkovaca poginula 36-godišnja vozačica Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"

Također su predstavljene i povijesne postrojbe HGD 'Sveta Cecilija' s Korčule, 'Trenkovi panduri' iz Požege i 'Sokolska garda' iz Vinkovaca. U nedjelju, u drugom dijelu smotre, nastupit će folkorne skupine iz Putnikovića, Muća, Kukuljice, Šibenika, Benkovca, Koprivničkih Brega, Sinca, Pazina, Đurđica, Ozlja, Pregrade, Gornje Skakave (BiH), Studenaca (BiH), Tavankuta (Srbija), Drenja, Širokog Brijega (BiH) i Jaruga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene