Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvijestilo tužiteljstvo

Muškarcu (57) iz Tordinaca određen pritvor: Na susjede bacio molotovljev koktel pa prijetio bombom

Predao se nasilnik iz Tordinaca - 2
Predao se nasilnik iz Tordinaca - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Sudac istrage vukovarskog Županijskog suda odredio je istražni zatvor 57-godišnjaku koji se u utorak u Tordincima zatvorio u kuću i prijetio bombom, prethodno bacivši zapaljive predmete na susjednu kuću.

Tužiteljstvo je izvijestilo da je 57-godišnjaku određen pritvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo kojim prijeti, a za koje je moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu.

Muškarac nije ispitan zbog zadržavanja na liječenju, a sumnjiče ga da je doveo u opasnost živote i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te za dva kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom.

Pročitajte i ovo Vatra i dim iznad Gaze iz minute u minutu FOTO/VIDEO Najgore krvoproliće od rata za neovisnost: Raste broj mrtvih i ranjenih, kruže jezive snimke. Spasioci pronašli 260 tijela na festivalu

Tužiteljstvo je preciziralo kako 57-godišnjaka sumnjiči da je 3. listopada ujutro izradio nekoliko improviziranih zapaljivih naprava koje je zatim bacio u dvorište i unutrašnjost kuće u kojoj su bile dvije osobe.

Sumnja se i da je potom nazvao Operativno komunikacijski centar vukovarsko-srijemske policije, tražeći pritom razgovor s općinskim državnim odvjetnikom upućujući prijetnje, kao i da je potom u prisutnosti policijskih službenika, koji bili ispred njegove kuće radi intervencije, uputio prijetnje smrću većem broju ljudi.

Pročitajte i ovo U sudaru smrtno stradala dvojica motociklista Očevid u tijeku Policija objavila detalje teške prometne nesreće u kojoj su poginula dvojica motociklista

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru naložilo je provođenje vještačenja radi utvrđivanja ubrojivosti i raspravne sposobnosti osumnjičenika pa će biti provedene dokazne radnje i prikupljeni podaci nužni za donošenje odluke.

Policija je ranije izvijestila da se 57-godišnjak predao nakon višesatnih pregovora te je nakon njih prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene