Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arbitražni sud u Haagu

Odluka o arbitraži sa Slovenijom 29. lipnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se Hrvatska povukla iz procesa arbitraže, Erjavec ističe kako je sporazum još na snazi.

Arbitražni sud u Haagu 29. lipnja donijet će odluku o arbitraži između Hrvatske i Slovenije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mi smo nepristrani' U Sloveniji pale ostavke zbog tajnih razgovora o arbitraži koji su procurili u javnost Slika nije dostupna Zbog njegove ranije izjave Erjavec očekuje arbitražnu presudu o granici nakon hrvatskih izbora

Podsjetimo,  Hrvatska se iz procesa arbitraže povukla prije dvije godine temeljem jedinstvene odluke Sabora i vlade zbog ocjene da je taj proces "nepovratno kompromitiran". Odluka je uslijedila nakon javne objave nedopuštene komunikacije bivšeg slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i dužnosnice slovenskog ministarstva vanjskih poslova Simone Drenik, koja mu je davala instrukcije kako utjecati na odluku sudaca u arbitraži.

Unatoč tome, slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec je u razgovoru za Slovensku televiziju ponovio stajalište Ljubljane kako je arbitražni sporazum, koji su dvije vlade sklopile 2009., još na snazi i da obvezuje obje strane.

Slovenija se vrlo intenzivno priprema na provođenje arbitražne presude u svom graničnom sporu s Hrvatskom te očekuje da će je "prije ili kasnije" morati prihvatiti i Hrvatska, kazao je Erjavec.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene