Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prebacivanje loptice

Odgovor Vladinom pozivu: Ipak za istim stolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ipak pregovori. Čini se da će Vlada, sindikati i poslodavci ponovno za zajednički stol. I to najkasnije do kraja tjedna. Slažu se u jednom. Rad GSV-a treba nastaviti, no i redefinirati uloge u njemu.

'Dobio sam odgovor i pismo', potvrdio je ministar Božidar Kalmeta. Poštari ovog tjedna imaju posla. Od Vlade do sindikata i natrag. O novom sastanku sindikati i Vlada za sada se dopisuju. 'Tražimo od Vlade i od predsjednika GSV-a da se održi jedna tematska sjednica GSV-a, višesatna', rekao je Ozren Matijašević, koordinator sindikalnih središnjica.

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak odgovor do kraja tjedna Plenković sa sindikatima: "Dogovorena povišica, rastu božićnice, regresi i dar za dijete", sindikat se još mora izjasniti Stjepan Topolnjak - 2 najavili prosvjede Sindikati nakon sastanka s Vladom: "Nismo zadovoljni. Ponuda je bolja, ali daleko je od očekivanog"

Odgovor je to Vladinom pozivu. I poslodavci su za, ali pod uvjetom. 'Mi mislimo da treba redefinirati ulogu GSV-a. To je savjetodavno tijelo Vlade ili u njemu se mora znati tko koga predstavlja', rekao je Damir Kuštrak, Hrvatska udruga poslodavaca. Sindikati tvrde da je Vlada pala pod utjecaj poslodavaca, a poslodavci da se sindikati bore za manjinu koju predstavlja ionako preglomazan državni i javni sektor.

>> Kosor zove sindikate: 'Zaboravimo dosad rečeno'

'Dobar dio zaključaka donesen preglasavanjem od strane Vlade i poslodavaca, a i oni zaključci koje smo donosili u konsenzusu, a bilo ih je većina od njih kasnije nije realizirana', kaže Matijašević. 'Sindikati se bore za očuvanje radnih mjesta, a mislim da bi se trebali boriti za otvaranje novih', kaže Kuštrak. 'Ja bi samo želio podsjetiti da svuda na svijetu samo poduzetništvo može napraviti napredak', rekao je Kuštrak. I dok se još ne nazire kraj problemima, predsjednik GSV-a je optimističan. 'Ja mislim da mi to možemo riješiti vrlo lako', smatra Kalmeta.

'To je jedno tijelo tripartitno u kojem su praktički svi ravnopravni', dodaje Kalmeta. No, do sada ravnopravnost nije bila najbolja formula za uspjeh. 'To zapravo treba zaboraviti, treba se okrenuti onome što nam je zajednički posao, a to je provesti program, stabilizirati Hrvatsku u ovom gospodarskom smislu', rekla je premijerka Jadranka Kosor. Do kraja tjedna tako bi tri trenutačno udaljene strane trebale okrenuti novu stranicu u međusobnim odnosima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene