Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na Odboru za pravosuđe

SDP predložio, HDZ podržao: Održat će se tematska sjednica o Agrokoru, dolazi i glavna državna odvjetnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za pravosuđe prihvatio je jednoglasno u četvrtak prijedlog SDP-a o sazivanju tematske sjednice o temi Agrokora i pravnog položaja Republike Hrvatske.

Na tematsku sjednicu, kako je odlučeno, pozvat će se glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek, ministar gospodarstva Davor Filipović, ministar pravosuđa Ivan Malenica i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

"S obzirom na arbitražu u Washingtonu i odbijanje financijskog vještačenja u slučaju Agrokor, kao i moguće financijske reperkusije za državni proračun koje bi to moglo proizvesti, važno je da se o tome raspravi na tematskoj sjednici", kazao je predsjednik Odbora Mišel Jakšić (SDP).

"Riječ je o važnoj tvrtki za hrvatsko gospodarstvo, gospodarstvenike i radnike, te je važno vidjeti gdje smo, što smo i postoji li ikakav plan B", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zahlađenje Stiže velika promjena vremena! Upaljeni meteoalarmi - past će obilna kiša, moguć je i snijeg

Pročitajte i ovo Coca-cola i Romerquelle voda Trovanja gaziranim pićima Jedan muškarac se još uvijek oporavlja, ponovo se oglasila Coca-Cola: "Sada znamo da je riječ o izoliranom slučaju"

Krunoslav Katičić u ime Kluba HDZ-a kazao je da nemaju ništa protiv da se o tome raspravi i održi tematska sjednica.

Održavanje tematske sjednice podržala je i Vesna Nađ (Klub Socijaldemokrati) istaknuvši da je važno znati sve činjenice i detalje oko tog slučaja.

"Sedam milijardi eura nije malo i ako to budu plaćali građani Hrvatske to bi moglo onda biti i pitanje nacionalne sigurnosti", rekla je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene