Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijedi li ostavka?

ODBOR ZA ETIKU Ministar Barišić plagirao je američkog filozofa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pavo Barišić, ministar znanosti i obrazovanja, ipak je plagirao dijelove tuđih članaka, ocijenio je Odbor za etiku.

Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju na posljednjoj je sjednici 21. prosinca 2016. godine donio mišljenje povodom prijave četvorice znanstvenika koja su ministra znanosti prof. dr. Pavu Barišića optužila za plagijat. Odbor je ocijenio da je Barišić preuzeo dijelove teksta američkog filozofa Stephena Schlesingera, a da pritom nije citirao izvore, piše Jutarnji list kojemu je ova informacija potvrđena iz više izvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši ministar obrazovanja Barišić za Novu TV: "Otklonjene su sve sumnje oko plagiranja, ne očekujem ispriku Đikića" Slika nije dostupna Traži ispriku od Plenkovića Đikić: ''Barišiću se nudila pomoć da me se finanacijski uništi''

Četvorica znanstvenika prijavila su 2011. godine Barišića zbog plagijata uočenih u članku objavljenom u časopisu Synthesis philosophica.

I dok je prijava protiv Barišićeva plagiranja S. Schelesingera po etičkom kodeksu Odbora nesporna, odnosno plagijat je potvrđen, oko druge dvije prijave Odbor se nije uspio složiti da su prepisane. Odbor je također ocijenio da su četvorica znanstvenika slanjem svoje prijave na dvadesetak nastavnih i znanstvenih institucija stvorili loše akademsko okruženje i time naškodili Barišiću.

Podsjetimo, Pavo Barišić je po preuzimanju ministarske dužnosti istaknuo kako je "slučaj plagijata davno riješen na tijelima koja su to odlučivala te da nema nikakva razloga za njegovu ostavku".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene