Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG MILIJUNSKOG DUGA

Odbijen zahtjev za odgodom ovrhe, Todorićeva Smokvica vraća se državi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovrha nad objektima na otoku Smokvica Vela zakazana je za srijedu u 10:00 sati.

Općinski sud u Šibeniku odbio je zahtjev Ante Lušića za odgodom ovrhe nad objektima na otoku Smokivca Vela koji su prije njegove tvrtke Grafoplast bili u vlasništvu Ivice Todorića.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake Slika nije dostupna Ante Lušić Poduzetnik koji uskoro mora iseliti sa Smokvice otkrio kako izgledaju Todorićeve vile

Na šibenskom sudu potvrđeno nam je kako je Lušić u petak podnio zahtjev za odgodom ovrhe koji je danas odbijen.

Ovrha bi se tako trebala održati u srijedu, 27. rujna u 10.00 sati.

Podsjetimo, Smokvica Vela prije Todorića bila je u vlasništvu Lušića i njegove tvrtke Grafoplast. 2006. Lušić je svoju tvrtku koja je od MORH-a dobila pravo korištenja otoka prodao Todoriću, a on je tamo sagradio ljetnikovac te pomoćne objekte.

Otok je nakon izbijanja krize u Agrokoru formalno vraćen Lušiću, no država je nad njime pokrenula ovrhu zbog duga od 36 milijuna kuna. Provedba ovrhe određena je za 27. rujna 2017. godine.

Ante Lušić prethodno je u medijima najavio je da odustaje od borbe za Smokvicu, koja je od krize u Agrokoru pod ovrhom, te da će je vratiti u posjed državi.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene