Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ante Lušić

"Džentelmenski predajem Smokvicu": Todorićev otok danas se vraća državi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otok Smokvica Vela, koji je Ministarstvo obrane još 1995. godine dalo na upravljanje Općini Primošten, a oni ga na idućih 30 godina ustupili poduzeću Grafoplast, danas će mirnim putem biti vraćen državi.

Ante Lušić, vlasnik tvrtke Grafoplast, najavio je da odustaje od borbe za Smokvicu, koja je od krize u Agrokoru pod ovrhom, te da će je vratiti u posjed državi.

Pročitajte i ovo Državna imovina na prodaju (Foto: Dnevnik Nove TV) - 3 (Foto: Dnevnik Nove TV) - 2 Natječaj za Smokvicu Ministar Marić potvrdio za Dnevnik Nove TV: Bivše Todorićevo ljetovalište s heliodromom i teniskim terenom ide u zakup Slika nije dostupna Zbog milijunskog duga Provedena ovrha nad Smokvicom, otok u posjedu Državnog odvjetništva

"Tijekom dana dostavit ćemo šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu i Općinskom sudu dokumentaciju o vraćanju u mirni posjed otoka i tako nekoliko dana prije deložacije, najavljene za 27. rujna, vratiti Smokvicu državi", izjavio je Lušić za Šibenik in.

Smokvica Vela prije Todorića bila je u vlasništvu Lušića i njegove tvrtke Grafoplast. 2006. Lušić je svoju tvrtku koja je od MORH-a dobila pravo korištenja otoka prodao Todoriću, a on je tamo sagradio ljetnikovac te pomoćne objekte.

Otok je nakon izbijanja krize u Agrokoru formalno vraćen Lušiću, no država je nad njime pokrenula ovrhu zbog duga od 36 milijuna kuna. Provedba ovrhe određena je za 27. rujna 2017. godine.

"Odlučio sam obaviti to džentlmenski, predati posjed državi bez incidenata i događanja naroda, mirno i prije zadanog roka i današnjim danom za mene ova priča završava. Jednostavno više ne mogu! Neka se moji odvjetnici dalje bave tom pričom", poručio je Lušić koji smatra da je i sam oštećen u toj nevjerojatnoj pogodbi s državom, koja je cijeli jedan jadranski otok bez naknade predala na 30-godišnje korištenje privatniku.

Ekipa Provjerenog nedavno je obišla Smokvicu i snimila kako izgleda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene