Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bojkot

Odbijamo platiti skuplje ZET-ove karte!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne plaćam' poruka je koja je dočekala korisnike javnog prijevoza na nekolicini autobusnih i tramvajskih stanica u Zagrebu, kao način suprostavljanja višim cijenama karata ZET-a.

U pozivu koji je jutros osvanuo na zagrebačkim javnim površinama traži se bojkot usluga zagrebačkog javnog prijevoznika koji godinama gomila gubitke, a nedavnim poskupljenjem svojih usluga, smatraju građani, pokušava preko leđa svojih korisnika pronaći načina za izlazak iz krize.

Pročitajte i ovo Novi stari tramvaj na zagrebačkim ulicama ZET objavio Dio tramvajskog prometa u zastoju: Ovo su linije koje su preusmjerene Slika nije dostupna GRAĐANI, PRIPAZITE! ZET objavio važno upozorenje za one koji se voze javnim prijevozom: "U tom razdoblju kupnja karata kod vozača neće biti dostupna"

Nedavno drastično poskupljenje cijena ZET-a učinilo je uslugu gradskog transporta teško dostupnom većini građana Zagreba. Lokalne vlasti financijske probleme gradskih poduzeća rješavaju pojačanom represijom - poskupljenjima, povećanjem kazni i pojačanim kontrolama.

>> Studenti bojkotiraju ZET švercanjem

Atmosferi straha pridonosi iritirajuće i prijeteće ponavljanje poruka putem razglasa unutar vozila ZET-a, stoji u ovom pozivu na bojkot za sada nepoznatih autora. Optužuju upravu ZET-a i Grada Zagreba da su izigrali povjerenje povećanjem cijena jer su upravo građana ti koji su za izgradnju javne infrastrukture desetljećima izdvajali sredstva kroz poreze i prireze. Stoga ističu da se nedavna poskupljenja koja su stupila na snagu ne mogu opravdati samo operativnim troškovima. (VLM Agencija)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene