Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bicikliranje ili švercanje

Studenti bojkotiraju ZET švercanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji su se i prije švercali, unatoč strahu od kontrola, i dalje to čine.

Bojkotiranje zagrebačkog javnog prijevoza kojega su prije dva tjedna najavili predstavnici Studentskog zbora zbog poskupljenja ZET-ovih karata, prihvatila je s oduševljenjem studentska populacija.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Aveniji Dubrovnik - 4 nesreća u Zagrebu FOTO Vozaču pozlilo u vožnji, preminuo je: Automobil završio na tračnicama Tramvaj Dolazi iz još Novi-stari tramvaj u Zagrebu: ZET-u stiglo pojačanje iz Njemačke

Veliki dio ih nastoji 'prometovati' gradom uporabom bicikla, dok se dio njih šverca, otkrivaju predstavnici studenata.

'Oni koji su prije kupovali karte ZET-a, sada ih manje kupuju ili se švercaju, a oni koji su se i prije švercali, unatoč strahu od kontrola, i dalje to čine. Nemamo podataka koliko studenata bojkotira ZET, ali gotovo da nema fakulteta s kojega nam nije stigla potpora u ovoj nakani, komentirao je Danko Relić, predsjednik zagrebačkog Studentskog zbora.

I dok nema podataka o odazivu, stigao je predstavnicima studenata konkretan poziv predsjednika Gradske skupštine Davora Bernardića na temu problema koji prate školovanje budućih akademskih građana u Zagrebu. 'Mnogim je studentima povećanje cijena udar na standard, jer mnogi zaboravljaju koliko novaca moramo izdvojiti primjerice na stručnu literaturu' upozorio je predsjednik Studentskog zbora, nadajući se pozivu na razgovor i kod gradonačelnika Bandića. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene