454171
454171
454171
454171
454171

Od vaših donacija Lucija i mama dobit će vlastiti stan, a trošni će kauč biti samo sjećanje

  • , 20.10.2016., 10:20
  • Autor:
  • komentara

Nakon priče u Provjerenom, skromna 10-godišnja Lucija i njezina mama Marija uskoro sele u vlastiti stan. Plastična kanta umjesto WC-a zauvijek će postati prošlost, a trošni će kauč biti samo sjećanje na dane kada su zbog zime na njemu spavale jedna uz drugu.

 
 
 
 
Lucija u novom stanu (Dnevnik.hr)
Lucija u novom stanu (Dnevnik.hr)

Prije samo tjedan dana za Luciju je vlastiti radni stol u njezinoj sobi bio nedostižan san, a sada krevet više neće morati dijeliti s mamom. Za svu poklonjenu odjeću, kao prava djevojčica već je osigurala dovoljno mjesta.

U podstanarski stan u Trilju Lucija i mama uselit će kako više nijednu noć ne bi morale provesti u staroj kući u Vojniću, u uvjetima zbog kojih se stegne u grlu, a čovjek ostane u nevjerici, nijem i postiđen. No to je bilo jedino što su imale. Same, u kući staroj preko stotinu godina. Bez drva za ogrjev, tekuće vode, kupaone

Marija i njezina Luce danas već žive punim plućima. ''Promijenio se život mene i moje Lucije preko noći'', rekla je Marija Krstić. Srce joj je, kaže, veliko kao kuća i još uvijek je u šoku. Da im se tako nešto u životu može dogoditi nije mogla ni sanjati i s ponosom pokazuje pakete i darove koje su dobili od prošloga četvrtka kada je o njima objavljena reportaža u Provjerenom.

Nakon podstanarskog, preselit će u vlastiti stan za stalno. Treba ga samo renovirati. Plan je u početku bio da se uz pomoć grada Trilja kupi zemljište i počne s gradnjom kuće za Luciju i mamu. No za sve to treba vremena, a bolje i brže rješenje nametnulo se samo po sebi.

Šezdeset kvadrata u centru Trilja kupit će se novcem upravo od vaših donacija. Kako je riječ o nešto starijoj gradnji, stan će se prije useljenja renovirati kako bi Luce i mama imale svaka svoju sobu. Plastična kanta umjesto WC-a zauvijek će postati prošlost, a trošni će kauč biti samo sjećanje na dane kada su zbog zime na njemu spavale jedna uz drugu.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se