454171
454171
454171
454171
454171

Od vaših donacija Lucija i mama dobit će vlastiti stan, a trošni će kauč biti samo sjećanje

  • , 20.10.2016., 10:20
  • Autor:
  • komentara

Nakon priče u Provjerenom, skromna 10-godišnja Lucija i njezina mama Marija uskoro sele u vlastiti stan. Plastična kanta umjesto WC-a zauvijek će postati prošlost, a trošni će kauč biti samo sjećanje na dane kada su zbog zime na njemu spavale jedna uz drugu.

 
 
 
 
 
Lucija u novom stanu (Dnevnik.hr)
Lucija u novom stanu (Dnevnik.hr)

Prije samo tjedan dana za Luciju je vlastiti radni stol u njezinoj sobi bio nedostižan san, a sada krevet više neće morati dijeliti s mamom. Za svu poklonjenu odjeću, kao prava djevojčica već je osigurala dovoljno mjesta.

U podstanarski stan u Trilju Lucija i mama uselit će kako više nijednu noć ne bi morale provesti u staroj kući u Vojniću, u uvjetima zbog kojih se stegne u grlu, a čovjek ostane u nevjerici, nijem i postiđen. No to je bilo jedino što su imale. Same, u kući staroj preko stotinu godina. Bez drva za ogrjev, tekuće vode, kupaone

Marija i njezina Luce danas već žive punim plućima. ''Promijenio se život mene i moje Lucije preko noći'', rekla je Marija Krstić. Srce joj je, kaže, veliko kao kuća i još uvijek je u šoku. Da im se tako nešto u životu može dogoditi nije mogla ni sanjati i s ponosom pokazuje pakete i darove koje su dobili od prošloga četvrtka kada je o njima objavljena reportaža u Provjerenom.

Nakon podstanarskog, preselit će u vlastiti stan za stalno. Treba ga samo renovirati. Plan je u početku bio da se uz pomoć grada Trilja kupi zemljište i počne s gradnjom kuće za Luciju i mamu. No za sve to treba vremena, a bolje i brže rješenje nametnulo se samo po sebi.

Šezdeset kvadrata u centru Trilja kupit će se novcem upravo od vaših donacija. Kako je riječ o nešto starijoj gradnji, stan će se prije useljenja renovirati kako bi Luce i mama imale svaka svoju sobu. Plastična kanta umjesto WC-a zauvijek će postati prošlost, a trošni će kauč biti samo sjećanje na dane kada su zbog zime na njemu spavale jedna uz drugu.

 DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se