Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ili u mrak ili javni bilježnik

Od pretplate više ne spašava ni razbijanje TV-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakonom o HRT-u pretplatu ili pristojbu od 80 kuna plaćat će svi koji plaćaju račun za struju. Tako može doći do apsurdne situacije: ako nemate televizor, ali imate struju mogli biste platiti dodatnih 80 kuna javnoj televiziji.

Zahvaljujući Tesli ‘i bi svjetlo’. No to bi se svjetlo brzo moglo ugasiti. Televizor gubi utrku pred strujom i postaje beznačajan kao ključ plaćanja pretplate. Važno je samo da imate brojilo. Tako javna televizija i HEP stvaraju neraskidivu vezu.

Pročitajte i ovo Struja, ilustracija - 1 Dobre vijesti Kako je Hrvatskoj s neba palo gotovo milijardu kuna: "Proizvodnja je više nego dvostruko veća od planirane u prva tri mjeseca" Ilustracija od 9 do 13 sati Bez struje u petak u Zagrebu gotovo 90 ulica, pogledajte je li među njima i vaša

Ukoliko zakon ugleda svjetlo dana, od plaćanja pretplate neće vas spasiti ni bacanje u smeće ni razbijanje radijskih i televizijskih prijemnika. Novom vezom, broj pretplatnika naglo bi skočio s milijun i pol na 2,1 milijun. Građani su jednom riječju ogorčeni.

Ako imate vikendicu ili pak staru, drvenu kućicu u koju ni ne ulazite, a priključena je na električnu mrežu, uredno ćete dobivati uplatnice za pretplatu.

Pojedinosti se još trebaju razraditi, no izlaza ima - ako negdje imate brojilo, a nemate televizor, kod javnog bilježnika možete potpisati izjavu o neposjedovanju TV-a u tom objektu. Ili u mrak ili javni bilježnik. Ali i bilježnika ćete platiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene