Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Može aktivirati do kraja mandata

Od danas Sanader može aktivirati saborski mandat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši premijer Ivo Sanader može od danas aktivirati svoj saborski mandat, što je kao mogućnost naveo na famoznoj pučističkoj konferenciji za novinare zbog koje je na kraju izletio iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Marija Pejčinović Burić Marija Pejčinović Burić Plenkovićeva uzdanica više neće biti na čelu Vijeća Europe: ''Pomno sam razmatrala odluku'' Slika nije dostupna Sanader ponovno u Saboru Vratio se zbog 'nedemokratskog razvoja događaja'

Kako saznajemo u tajništvu Sabora Sanader još nije predao zahtjev za aktiviranjem svog mandata. Bivši premijer ne mora svoj saborski mandat aktivirati odmah danas nego to može učiniti sve do kraja ovog mandata. U Saboru Sanadera trenutno mijenja Željana Kalaš.  Potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks rekao je nedavno da je povratak u Sabor stvar procjene Ive Sanadera, ali i ocijenio da bi povratak u saborske klupe za Sanadera bio neodrživ, jer bi bivši premijer vrlo teško mogao podnijeti nasrtaje oporbe.

>> MUP Sanaderu produžio zaštitu zbog nepopularnosti?

Otkako je postao nepopularan, kako među redovima svoje bivše stranke HDZ-a, tako i u javnosti, Ivi Sanaderu produljena je zaštita na još pola godine, odlukom MUP-a. Dosadašnje Sanaderove tjelesne čuvare, zamijenit će poputno novi tim, saznaje od visoko pozicioniranog policijskog dužnosnika. Uprava za posebne poslove sigurnosti, zbog Sanaderovog utjecaja preko, Stipe Čarlije i Miljenka Radnića, doživjet će isto tako veliko pospremanje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene