Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljuje promjene

Od danas Institut Ruđer Bošković ima novog ravnatelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je dr. sc. Tome Antičić službeno preuzeo dužnost ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, na mandatno razdoblje od četiri godine.

Dr. Antičić ističe da će slijedećih nekoliko godina biti ključni za Institut Ruđer Bošković na više razina, te da će se IRB suočiti s brojnim dodatnim izazovima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Smrdi, smrdi, užasno smrdi Institut Ruđer Bošković o čudnom mirisu koji je uznemirio građane: "Proveden je interni nadzor..." Slika nije dostupna UZ POMOĆ EU FONDOVA SF postaje stvarnost: Hrvatski znanstvenici žele dobiti "komad Sunca" u reaktoru

Neki od njih su vrlo loši gospodarski izgledi u doglednoj budućnosti, nadolazeće članstvo Hrvatske u Europskoj Uniji, nove mogućnosti koje nude strukturni fondovi i Horizon program, svjetski trendovi koji stavljaju manji naglasak na temeljne znanosti i veću usmjerenost na aplikacije, povećanje odljeva mozgova iz Hrvatske, te vjerojatno smanjenje sredstava za znanstvene projekte i plaće.

>> Na Institutu Ruđer Bošković su se izdavali fiktivni studentski ugovori, šteta 247,000 kuna

'IRB je stožerna Hrvatska institucija po znanstvenim istraživanjima u području temeljnih znanosti, multidisciplinarnosti te brojnim vezanim znanjima, i ta snaga će se poduprijeti i iskoristiti da IRB uspješno adresira navedene izazove', istaknuo je dr. Antičić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene