Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimsko računanje vremena

NIKAKO NE ZABORAVITE NA OVO Sutra spavamo sat vremena duže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju, 30. listopada, u 3 sata ujutro završava ljetno i počinje zimsko računanje vremena pomicanjem jednog sata unatrag.

Uredbom o računanju vremena u 2015. i 2016. utvrđeno je da ljetno računanje vremena završava 30. listopada, kada će se pomicanjem kazaljki sata za jedan sat unatrag, vrijeme u 3 sata računati kao 2 sata, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo.

Pročitajte i ovo Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog" Pomicanje sata - 5 Sat dulje za san Je li ovo posljednje pomicanje sata? Uskoro počinje zimsko računanje vremena

HEP podsjeća da se povratkom na zimsko računanje vremena, električna energija utrošena od 7 sati do 21 sata obračunava prema višoj tarifi (VT), a energija utrošena u razdoblju od 21 sata do 7 sati prema nižoj tarifi (NT).

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da u razdoblju zimskog računanja vremena motorna vozila danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla, napominje HAK. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene