Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od 20. srpnja obavijest o gotovim ispravama stiže SMS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski će građani od 20. srpnja ove godine pri predaji zahtjeva za izradbu osobnih isprava u svim policijskim upravama u Hrvatskoj moći navesti i broj svoga uređaja GSM na koji će dobiti SMS poruku o vremenu i mjestu podizanja gotove isprave (osobne iskaznice, putovnice i sl.), izvijestio je danas MUP.

Povod su veliki redovi i gužve što se zadnjih dana stvaraju pred
šalterima većine policijskih uprava, osobito u Zagrebačkoj, o čemu se raspravljalo na redovitoj sjednici Kolegija ministara unutarnjih poslova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jezivo Baku pokopali s mobitelom pa im s njenog broja stigla poruka... Slika nije dostupna Broj iz Somalije Policija upozorava: Ne nasjedajte na lažni SMS 'Nazovi me hitno'

Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin javno se i ispričao
svim građanima koji su proteklih dana morali dugo stajati u redovima.

MUP ističe kako se u novonastaloj situaciji dugotrajna čekanja nisu mogla izbjeći, ali i napominje da je poduzeo "sve mjere kako bi se ubuduće smanjila na najmanju moguću mjeru".

Na Kolegiju je ocijenjeno da većina tih gužva nastaje nepotrebno, jer su pri upisu na fakultete i druge visokoškolske ustanove bile
tražene potvrde o prebivalištu iako se prebivalište moglo dokazati samo valjanom osobnom iskaznicom.

Stoga je Uprava za upravne i inspekcijske poslove MUP-a, kako je izvijestio MUP, Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu preporučila da se ubuduće potvrde o prebivalištu više ne traže pri upisu na visoke škole i fakultete.

Odlučeno je i da MUP ojača internetsku komunikaciju s građanima, pa se već sada određeni zahtjevi za ispravama mogu slati u elektroničkom obliku. 

Otvarat će se i šalterske ispostave, osobito u udaljenijim
mjestima od sjedišta policijskih postaja, odnosno u gradovima gdje njihov broj ne zadovoljava potrebe stanovništva.

MUP je odlučio i žurno klimatizirati prostore u kojima se zaprimaju zahtjevi za izdavanjem isprava u većini policijskih uprava, a nabavom nove informatičke opreme koja je u tijeku, znatno će se poboljšati uvjeti rada šalterskih službenika, ističe MUP u obavijesti na svojim internetskim stranicama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene