Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebne

Od 1. srpnja moći ćete kupiti samo OVAKVE cigarete!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cigarete napravljene po posebnoj tehonologiji prodavati će se od 1. srpnja. Evo po čemu su drugačije...

Od 1. srpnja 2014. u Hrvatskoj će se smjeti prodavati samo cigarete proizvedene prema RCIP/LIP tehnologiji koja smanjuje gorljivost cigarete. Ta tehnologija podrazumijeva primjenu posebnog cigaretnog papira koji usporava gorenje odložene cigarete, na način da ograničava dovod kisika nužnog za podržavanje gorenja cigarete, priopćili su iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Veliki porezi mogli bi spriječili 200 milijuna preranih smrti!

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Zagreb: U sklopu kampanje "Baci čik u koš" U Zagrebu prikupljeno više od 15 tisuća opušaka: "Svakim bačenim na pod trujemo se još jednom"

RCIP/LIP usklađene cigarete su dizajnirane kako bi se s većom vjerojatnošću ugasile kada su odložene no, potrošači moraju biti svjesni da takve cigarete ne znače uklanjanje opasnosti od izazivanja požara upaljenom cigaretom. Stoga je uvijek potrebno u potpunosti ugasiti cigaretu prije nego što je pažljivo i na odgovarajući način zbrinuta, odnosno ostavljena bez nadzora.

Nova pravila: Hoćete li zbog njih PRESTATI pušiti?

Iz HUP-a napominju kako RCIP/LIP cigarete koriste posebni cigaretni papir s trakama, odnosno, oznakama koje djeluju kao „regulatori brzine“ te usporavaju sagorijevanje smanjivanjem dotoka kisika kroz papir. Navedeni standard uveden je u sve zemlje članice EU krajem 2011. godine te cigarete proizvedene u svim državama članicama moraju biti RCIP/LIP usklađene. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene