Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladinih 30 projekata za gospodarstvo

Obnova zračne luke Pleso za 300 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će ovog tjedna predstaviti 30 novih investicijskih projekata koji bi trebali pokrenuti gospodarstvo.

Vladini novi projekti 'teški' su 13,8 milijardi eura, a prihvaćeni su još u rujnu prošle godine. Središnje mjesto pripada građenju novog putničkog terminala zračnoj luci Pleso, projektu za kojeg se planira izdvojiti 300 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

Pojedinačno najveće vrijednosti je projekt željezničke pruge Rijeka-Karlovac-Zagreb-Koprivnica-Botovo s procjenom ulaganja od 3,65 milijardi eura.

Za Pelješki most je predviđeno 320 milijuna eura.

Projekti na području turizma velikim su dijelom oslonjeni na lokalne jedinice, a navedeno je pet projekata ukupne vrijednosti 1,4 milijarde eura. Pritom je najveći projekt Brijuni Rivijera čija se vrijednost procjenjuje na 895 milijuna eura, dok je projekt turističke zone Prukljan procijenjen na 200 do 300 milijuna eura.

Vlada je među javne projekte u turizmu uvrstila i projekte Preluk (na Kvarnerskoj obali), Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica i sportsko-rekreacijski centar Bijela Kosa.

U vodnom gospodarstvu predviđena četiri projekta ukupno su vrijedna više od 4,3 milijarde eura, od čega se na 1,9 milijardi eura procjenjuju projekti izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u Hrvatskoj, a investicija u višenamjenski kanal Dunav-Sava procjenjuje se na 950 milijuna eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene