Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imam pravo posegnuti u blagajnu'

Kornatska tragedija: Bandić Dalmatincima poklonio vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić vrijednim je poklonima danas obradovao prijatelje Dalmatince. Vatrogasnom društvu iz Tisnoga poklonio je vozilo za specijalne namjene, a gradu Biogradu 'Pauk vozilo' za koje kaže da ih u Zagrebu ionako ima previše.

Oba vozila su rabljena, a Bandić koji se uz kavu družio s Tišnjanima i Biograđanima uvjerava kako ova turneja nije dio predizborne predsjedničke kampanje. Također, gradonačelnik Zagreba ne vidi problem u financiranju ovakvih poklona, jer kao četvrti po važnosti političar u državi kako je za sebe ustvrdio, ima pravo posegnuti za novcem iz gradske blagajne. 'Ustav pročitajte, pa ćete vidjeti da je ustavna obaveza grada Zagreba da pomaže koliko može. Nemam ja predizborne kampanje. Moja radna kampanja traje tri godine, jedanaest mjeseci i 28 dana, šesnaest sati dnevno', rekao je Bandić.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Slika nije dostupna Tragedija na Kornatima Prošlo je 7 godina od tragedije: 'Mi istinu nikako da saznamo. A voljeli bi'

Tisno: Počelo obilježavanje kornatske tragedije

U sjećanje na petoricu vatrogasaca iz DVD-a Tisno, poginulih u kornatskoj tragediji 30. kolovoza 2007. godine, Bandić i načelnik općine Tisno Ivan Klarin položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen-ploče na Vatrogasnom domu u Tisnom. Ovime je, kako je kazao Klarin, počelo obilježavanje druge obljetnice kornatske tragedije u kojoj je poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika i Vodica među kojima i tišnjanski vatrogasci Marko Stančić, Ante, Tomislav i Ivica Crvelin i Josip Lučić. U povodu druge obljetnice kornatske tragedije u Tisnu će se idućeg tjedna također održati i misa za poginule, bit će položeni vijenci na njihove grobove, a najavljen je i koncert sjećanja. Na sam dan tragedije, 30. kolovoza, obitelji poginulih vatrogasaca te, kako se očekuje, visoki državni dužnosnici, lokalni čelnici i brojni vatrogasci posjetit će otok Kornat i mjesto pogibije dvanaestorice vatrogasaca i stradanja Frane Lučića, jedinoga preživjelog iz kornatske tragedije. (M.V. / Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene